Vďaka niektorým rituálom budete mať šťastný vzťah aj po rokoch.pexels
StoryEditor

Chcete si udržať šťastný vzťah? Toto sú rituály, ktoré vám k tomu pomôžu

12.01.2023, 15:00
Vzťahy

Vzťahy sú veľká veda. Vyznať sa v nich dá často poriadne zabrať. Niekedy vašej polovičke stačia malé gestá ako dôkaz vašej lásky, inokedy naopak nefunguje takmer nič. Ak chce, aby ste si boli vzácni s partnerom aj po rokoch vzájomného spolužitia a aby tá pomyselná iskra vo vašom vzťahu nikdy nevyhasla, je nutné na tom neustále pracovať. Niekedy stačí pár milých slov či objatie.

Aj keď ste si vašim vzťahom viac menej istí, predsa len by ste si mali niektoré rituály udržať a za žiadnych okolností ich nevynechať. Vzťah si vďaka ním ešte viac upevníte a váš partner pravidelne dostane očividný dôkaz o tom, že vám na ňom záleží.

Vyznanie lásky

Nedávno sme písali práve o vyznaniach lásky. O tom, že kým pre niektorých sú tieto slová až rutinnou záležitosťou, iní ich používajú veľmi obmedzene. Avšak aj napriek tomu, že sa k svojej láske správate pozorne a je si istá, aké city k nej prechovávate, sem tam každému dobre padne, ak mu ten druhý povie, ako veľmi ho ľúbi či miluje. Nezabúdajte teda na tieto slová a pravidelne ich partnerovi pošepkajte.

Rozprávajte sa

Dnes je doba telefónov. Počas dňa si s partnerom možno vymeníte pár správ, prípadne absolvujete jeden či dva obligátne telefonáty. No po príchode z práce sa už radšej ako vzájomnému rozhovoru, venujete mobilu či televízii. Je to bežný jav vo väčšine domácností. Je veľmi ťažké tomu odolať a ešte ťažšie dodržať mobilný či televízny detox. Ak však chcete, aby váš vzťah neupadal, ba práve naopak, aby stále rástol, venujte sa jeden druhému. Pokiaľ to inak nejde, pokojne si stanovte napríklad dva dni v týždni, kedy televízor ani mobil jednoducho používať nebudete hlavne vo večerných hodinách.To len zistíte, koľko času máte a ako (plnohodnotne) ho môžete stráviť.

Ako bolo?

Partnerovi určite dobre padne, keď uvidí, že máte o neho naozajstný záujem. Nepýtajte sa otázku: „ako bolo v práci“ bezprostredne po jeho príchode a ešte k tomu medzi dverami. Vytvorte si aj na toto rituál. Uvarte si čaj či kávu a spoločne si ich vychutnajte pri spoločnej debate o tom, kto mal aký deň. Už takáto krátka no pravidelná chvíľa s vašim partnerom vás doslova pohladí na duši.

Odchod do postele

Poznáte to: vám ide práve v telke váš obľúbený seriál, váš muž pozerá na počítači akčný film a v tom, kedy si kto pôjde ľahnúť do postele, máte každý úplne inú predstavu. Ak to inak nejde, aj v tomto prípade si dohodnete, že aspoň párkrát do týždňa si pôjdete ľahnúť spoločne. Bude to príležitosť na rozhovor, ale aj na intímne zblíženie.

image

Aj spoločný odchod do postele môže pre vás veľa znamenať.

pexels

Toto riešte radšej cez deň

Ďalšia vec, ktorá vášmu vzťahu prospeje je, ak nebudete ťažké témy riešiť večer, ale necháte si ich radšej na druhý deň. Najmä, ak ide o témy o ktorých viete, že by mohli toho druhého nahnevať, podráždiť, alebo vyprovokovať k hádke. Odchod do postele, ak je jeden z vás nahnevaný, nevedie k ničomu dobrému. Večer už toho po celom dni aj tak veľa nevymyslíte a hádka na sklonku dňa vám rozhodne k pokojnému spánku nepomôže.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 03:36