Sebaúcta by mala byť na prvom mieste.
StoryEditor

Ako sa ženy strácajú vo vzťahoch. Takto to dopadne keď sa pre neho obetujete!

05.01.2023, 13:01
Vzťahy

„Spravím preňho všetko, a aj tak to nestačí. Prispôsobila som sa partnerovi vo všetkých smeroch, vzdala som sa svojho života, len aby som mala šťastný vzťah, no necítim sa šťastnejšia.“ Milé dámy, sú vám tieto vety povedomé?

Vedeli ste, že my ženy, sa dokážeme počas vzťahu farebne meniť? Ani ja, kým som si môj dávny vzťah nevyložila inými slovami. Farba našej osobnosti sa mení na základe vonkajších podnetov, ktoré následne ovplyvňujú vnútorné naladenie sa na vlastný život. Jej súčasťou sú ľudské návyky, životné presvedčenia a názory – jednoducho povedané, balíček životnej hmoty, ktorý je zabalený do príslušnej farby svojho majiteľa. Mnohí žiaru nášho tela poznáte pod názvom aura. Isto viete, že aura má svoje farby. A v momente vnútorného nepokoja, nespokojnosti a zmeny životného štýlu sa osobnostne prefarbíme ako chameleón. Dôvodom je, že sa stávame iným človekom. Tým, ktorý buď vyrástol pochopením danej situácie, alebo naopak klesol o pár poschodí nižšie. Dovoľte mi ukázať vám, prečo sa nepríjemné vzťahové situácie neustále vracajú naspäť do vašich životov.

Mala som 20, keď som sa zoznámila s mojím bývalým priateľom. Budem ho volať Vil. Naše prvé stretnutie bolo „náhodné“. Uvideli sme sa, zahľadeli do seba a bola to láska. Veľmi silné šteklenie v bruchu mi signalizovalo, že som našla moju polovičku.

Farby duše

Muž a žena si na vedomej úrovni všímajú fyzickú krásu, neverbálnu komunikáciu. Padnú si do oka, ako sa vraví. Na podvedomej úrovni ich k sebe pritiahne „vysielač farieb“ z ich duše. Viete, že sa vám páči byť v jeho alebo jej prítomnosti a nedokážete si vysvetliť, prečo to tak je. Rovnaký priebeh malo moje stretnutie s Vilom. Jeho svetlá boli pre mňa magnetom. V tom čase som svietila oranžovou farbou. Vilovi sa to páčilo, bol mnou fascinovaný, pretože som bola sama sebou. Ale len na oko. Len to on nevedel. Ako išiel čas, začala som menej času tráviť s mojou rodinou, a na koníčky som nemala vôbec chuť. Stala som sa závislou od Vila. A to doslova. Žila som jeho život. Každým dňom som strácala energiu, a bez neho som seba nevnímala. Vyhorela som ako fakľa.

Ako sa to všetko udialo?

V prenesenom slova zmysle som nedávala najesť sebe, ale iba jemu. Všetky živiny a potrebné minerály, ktoré mali posilniť moju dušu, som darovala jemu. Podotýkam, že to bolo moje rozhodnutie, lebo som si naivne myslela, že to odo mňa očakáva. Prestala som sa o seba starať a zaujímať, a vtedy sa prestal zaujímať on o mňa. A tu nastal moment prefarbenia. Moja žiara vysielala namiesto oranžovej žltú farbu. Vil nemal záujem o žltú, miloval oranžovú Veroniku. Myslela som si, že stačí sa pekne obliekať, nalakovať si nechty. Navonok som bola za hviezdu, ale zvnútra moja žiara pomaly zomierala. Bola som nervózna, zlá, nepríjemná a jeho kamaráti to vystihli maximálne presne, keď ma nazvali xantipou. Z krásnej slnečnice sa stala obluda so štipľavými poznámkami a zlosťou na celý svet. Nerozumela som, čo sa deje. Veď som sa kvôli partnerovi vzdala všetkého, celého môjho života a dokázala som odstrčiť svoju rodinu, a to je už čo povedať. Vil však túžil len po návrate tej rozžiarenej ženy, ktorú spoznal na začiatku nášho vzťahu. Lenže tá už v tej dobe neexistovala. Zomrela. Udupala som ju v sebe. A to bola tá najväčšia chyba. Potrebovala som znovu nájsť seba.

Nehľadajte vinu v druhých, a pozrite sa odvážne do svojho vnútra. Opäť sa do vás manžel zamiluje, okolie si vás bude vážiť a ctiť. Nadobudnete sebaúctu. Začnite s prácou na sebe:

* po prvom týždni začnete vnímať zmenu,

* po treťom týždni zmenu pocítite,

* po šiestich týždňoch uvidia zmenu ostatní.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 04:49