Kým brada sa ženám páči, pri ostatných partiách to už také jednoznačné nie je.dreamstime
StoryEditor

Holiť? Neholiť? Čo sa páči ženám na mužoch a čo by naopak najradšej videli muži na vás?

20.12.2022, 10:00
Vzťahy

Ak ste si do teraz kládli otázku, či sa ženám páčia bradatí a fúzatí muži, práve na ňu dostanete odpoveď. Nemyslite si však, že rovnaký postoj majú ženy aj k iným ochlpeným partiám. Niekoľko štúdii ozrejmilo, čo sa ženám na mužoch v tomto smere páči a naopak, čo im vôbec neimponuje.

Po zmene imidžu sem tam zatúži každý. Kým ženy zväčša experimentujú so strihom či farbou vlasov, muži majú obdobia, kedy holiaci strojček využívajú denne a inokedy ho nechajú odpočívať aj niekoľko mesiacov.

Sú mužnejší

Ženy všeobecne uvádzajú, že zarastení muži na ne pôsobia mužnejšie a zarastená brada či fúzy na mužoch sú atraktívne. Niekoľko prieskumov dokonca hovorí, že zarastení muži sú vhodní adepti na dlhodobý vzťah a dokonca im to oveľa viac funguje aj v oblasti rodičovstva. Novodobý trend teda dáva mužom, ktorí túžia po brade zelenú.

Intímne partie

Kým ženy venujú úprave intímnych partií pomerne dosť času, muži sú v tomto smere o niečo lenivejší. Zastrihávaním brady dokážu stráviť aj niekoľko desiatok minút, aby vyzerala podľa ich predstáv. Dokonca sú ochotní pravidelne navštevovať barberov. No pokiaľ ide o úpravu „tam dole“, to už trošku zanedbávajú. A je to škoda, pretože dámy by aspoň mierny zostrih určite ocenili. Jednoznačne to vyplýva z prieskumu, ktorý hovorí, že až 50% žien by ocenilo úpravu okolo prirodzenia. Takmer 40% žien preferuje intímne partie bez akejkoľvek úpravy a len 20%  z opýtaných, rajcuje úplne vyholené okolie mužskej pýchy. Dobrou správou je, že svojmu ochlpeniu venuje pozornosť až 51% mužov a toto číslo sa dokonca zvýši, ak muži idú na rande a očakávajú, že po ňom skončia so svojou partnerkou v posteli.

Radšej bez ochlpenia

Tie zo žien, ktoré uvádzajú, že sú za to, aby mali muži dĺžku svojho ochlpenia pod kontrolou však aj ozrejmili, prečo to majú radšej. Jedným z najčastejšie sa opakujúcich dôvodov je, že im dlhé chlpy vadia najmä pri orálnom sexe. Tomu sa samozrejme nemôžete čudovať.

Čo na to muži?

A kým muži majú jasno v tom, ako sú na tom u žien, čo vy dámy? Trúfate si odhadnúť čo sa mužom páči na vás? Je to takmer nerozhodné, pretože kým 59% opýtaných mužov má rado úplne oholené ženské intímne partie, ďalších 50% sa poteší, ak má žena v tejto oblasti chĺpky, no musia byť upravené a zastrihnuté. Až 45% žien si ochlpenie upravuje teda presne podľa týchto preferencií a 27% žien si holí svoje lono do hladka.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 04:01