Aj pri vášnivom sexe nezabudnite na opatrnosť.dreamstime
StoryEditor

Sexuálne zranenia nie sú ničím výnimočným. S čím si dokážete poradiť sami a s čím je lepšie navštíviť lekára?

09.12.2022, 15:00
Vzťahy

Vedeli ste, že nie každý váš sex musí zákonite končiť podľa vašich predstáv? A nehovoríme len o toľko očakávanom orgazme. Sexuálne zranenia totiž nie sú ničím výnimočným a keď sa v postli príliš odviažete, môžu postretnúť aj vás.

Mikro trhlinky

A pri mužoch a ich zraneniach ešte chvíľu zostaneme. Ďalším, relatívne častým problémom mužov je tvorba trhliniek na penise. Dochádza k ním počas sexu pri nedostatočnej vlhkosti, ale tiež pri nadmernom trení. Počas vášnivých chvíľ niekedy úplne neviete odhadnúť svoju silu či intenzitu pohybov, preto pozor aj na dlhšie nechty. Kým s prvým zranením vám pomôže lekár, v tomto prípade vám stačí dať si pár dní sexuálny pôst. Dbajte však na zvýšenú hygienu, aby ste predišli infekciám.

Citlivá pošva

Ani ženám sa zranenia pohlavných orgánov nevyhýbajú. Aj tie sa stretávajú s už spomínanými trhlinkami v pošve. Opäť za ne môže príliš suché prostredie, ale tiež neopatrná či príliš tvrdá súlož. Počas sexu si mnoho žien neuvedomí, že sa niečo deje, no problémy sa dostavia neskôr. Ak aj vy alebo váš partner preferujete tvrdšie praktiky, snažte sa o dodržiavanie niektorých zásad a pri sexe napríklad používajte lubrikačné gély.

Spáleniny

Áno, romantickú predstavu sexu pri krbe na koberci môže rýchlo vymeniť realita v podobe spálených kolien. Trením pokožky o koberec vzniknú v tejto oblasti nepríjemné spáleniny kože, ktoré vám aj o niekoľko dní budú pripomínať tieto nezabudnuteľné a horúce (a to doslova) chvíle.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
06. máj 2024 23:25