Koľko sexuálnych partnerov ste mali počas svojho života vy?dreamstime
StoryEditor

Prezradíme vám priemerný počet sexuálnych partneriek u mužov. Toto číslo vás prekvapí

08.01.2024, 08:47
Vzťahy

Aký počet sexuálnych partnerov, ktorí prejdú vašou posteľou je ešte v poriadku? Kým mužom pridáva na sebavedomí, pripísať si na konto pár žien navyše, niektoré ženy, najmä tie s vyšším počtom sexuálnych partnerov, toto číslo radšej trošku prikrášlia smerom dole. A sú vôbec nejaké normy na to, aké číslo je optimálne? Niektorí v tom majú jasno.

Kým niekto počet milencov vôbec nerieši, pre iného je to otázka, ktorú chce mať zodpovedanú. Najmä na začiatkoch vzťahu je toto istým spôsobom obligátna téma, no odpoveď na ňu nie je vždy pravdivá. 

Krásna vďaka sexu

Pravidelný sex, ideálne s jedným partnerom, má nepochybne samé výhody. Nielenže si vďaka nemu budujete silnejšie puto s partnerom, ale zbaví vás aj stresu a zlepšuje vaše emócie. Pokiaľ ho máte dostatok, stojí tiež za posilnením imunity. Keďže sa počas sexu zvyšuje cirkulácia krvi v tele, odrazí sa to aj na vašej pleti. Sú to zrejme dostatočné dôvody na to, aby ste sa tejto aktivite venovali čo najčastejšie.

Štatistiky nepustia

Tak schválne, skúste si tipnúť, aký je priemerný počet partneriek s ktorými majú sex muži a naopak, koľko sexuálnych partnerov počas života vystriedajú ženy? Škóti chceli mať v tomto smere jasno a podrobili tak výskumu zhruba 15 tisíc respondentov. Tých sa pýtali na celoživotný počet partnerov s ktorými si užili chvíle rozkoše. A výsledky sú pomerne predvídateľné. Muži počas života skončia v posteli priemerne so štrnástimi ženami a priemerný počet mužov, ktoré majú v posteli ženy, je zhruba o polovicu nižší. U našich českých susedov je bilancia ešte trošku rozdielna. Na jedného muža v tomto prípade pripadá 10 žien a na ženy pripadá 5 mužov. 

Klamú obe pohlavia

Kým v anonymných dotazníkoch je vysoký predpoklad, že dotyční budú uvádzať reálne výsledky, zoči voči to už také jednoznačné nie je. Kým muži majú prirodzenú tendenciu svoj sexuálny život a aj počet partneriek prikrášliť, ženy sa snažia skôr pôsobiť nevinne a obávajú sa toho, že by boli považované za promiskuitné, keby prezradili reálne číslo. To je dôvod, ktorý ich núti v tomto smere klamať, respektíve trošku pravdu poopraviť. 

Všeobecné optimum

Aká je teda realita už vieme. A čo považujú za priechodné ľudia? Na otázku, koľko sexuálnych partnerov počas života je pre vás v poriadku, väčšina odpovedala, že je to číslo 5. Bez rozdielu či ide o ženy, alebo mužov. Tak čo? Spadáte to štatistík? Klamete? Alebo by ste zmestili do čísla 5? 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 10:41