Máte nejakú sexuálnu fantáziu? Zistite, či by ste ju mohli vyskúšať aj v reálnom živote.dreamstime
StoryEditor

Sexuálne fantázie v realite: Zistite, ktoré môžu vzťah posilniť, ktoré naopak zničiť

05.11.2023, 19:00
Vzťahy

Sexuálne fantázie sú súčasťou života každej z vás a síce na nich nie je nič zlé, len máloktorá by sa priznala, že občas túži po tom, aby mohla tieto predstavy vyskúšať aj v reálnom živote. Práve z tohto dôvodu sme si pre vás pripravili niekoľko typov sexuálnych fantázii, z ktorých niektoré by v skutočnosti mohli byť pre váš vzťah prínosné, iné by ho mohli naopak úplne rozvrátiť.

Podľa výskumov máva sexuálne fantázie na dennej báze okolo 90 % žien a až 96 % mužov. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo vás sexuálne fantázie tak lákajú? Dôvodom môže byť najmä fakt, že sa odohrávajú vo vašej réžii, a teda tak, ako by sa vám to páčilo. Veľká túžba, intenzívny orgazmus, dokonalý milenec a vášnivé bozky. Viete si predstaviť, že by ste niektoré z vašich predstáv vyskúšali aj v reálnom živote? Predtým, než sa do toho pustíte, zistite, ktoré z nich by bolo skvelé zaradiť do vášho skutočného milostného života a ktoré by ho naopak mohli zbytočne zničiť.

Sex s niekým iným

Monogamia síce ponúka vo vzťahu bezpečie a lásku, neposkytuje sexuálnu rozmanitosť. Väčšina z vás sa však aj napriek tomu rozhodne pre monogamný vzťah a svoje túžby rieši fantazírovaním, sledovaním porna alebo masturbáciou. Snívať o niekom inom je síce neškodné, no pokiaľ o niekom známom fantazírujete neustále, opakovane sa s ním stretávate, reálne hrozí, že sa z fantázie stane realita. Pri tejto sexuálnej predstave preto hrozí vysoké riziko nevery, a teda aj rozpadu vzťahu.

Skupinový sex

Druhou najnebezpečnejšou fantáziou pre vzťah je predstava o skupinovom sexe. Síce je lákavá najmä vďaka intenzívnejšiemu sexuálnemu zážitku, častokrát si v nej samých seba predstavujete ako neodolateľnú osobu, po ktorej budú všetci zúčastnení túžiť najviac. Bohužiaľ, v realite môže dopadnúť úplne odlišne. Do vzťahu prinesie žiarlivosť, majetnícke správanie alebo znechutenie. Práve z tohto dôvodu sa ju trvalým vzťahom neodporúča realizovať.

image

Skupinový sex v reálnom živote môže zničiť váš vzťah s partnerom.

dreamstime

Lákavý sex klub

Máte vo svojom okolí nejaký sex klub, ktorý by ste chceli navštíviť? Nie ste jediné. Ak ste single alebo sa chcete len pozerať, môžete si túto fantáziu vyskúšať aj v realite. No, ak je váš partner aspoň trochu žiarlivý, potom si podobné akcie rozhodne odpustite, pretože vás veľmi ľahko môžu strhnúť do deja a nemusia tak skončiť len pri pozeraní.

Sex ako z Päťdesiat odtieňov sivej

Veľké množstvo párov zvykne fantazírovať o moci, kontrole a drsnom sexe. Či už sa chcete zbaviť zodpovednosti, túžite po bolesti od jemného hryzenia až po výprask v štýle Päťdesiat odtieňov sivej alebo je pre vás lákavé byť po sexuálnej stránke lídrom, skúste sa opýtať svojho partnera, či by šiel do toho s vami. Pokiaľ budete obaja súhlasiť, môže ísť o zaujímavé spestrenie, ktoré si naozaj užijete.

Vyskúšať niečo nové

Medzi nemálo časté fantázie patrí aj predstava o tom, že svojmu partnerovi poviete, aké máte sexuálne fantázie a čo nové by ste s ním chceli vyskúšať. Možno to bude znieť ako klišé, no hrozí vám oveľa menšie riziko rozchodu, ak bude váš vzťah po sexuálnej stránke rozmanitý, akoby vás nuda v spálni mala dohnať k záhube. Skúste sa vášmu náprotivku zveriť a uvidíte, že si po vzájomnej dohode užijete sex viac ako kedykoľvek predtým.

image

Ak túžite vyskúšať niečo nové, neváhajte a choďte do toho.

dreamstime

Fantazírovanie o romantickom sexe

Mnohé z vás by si mysleli, že medzi najbežnejšími fantáziami nenájdete predstavy o romantickom sexe, no opak je pravdou. Či už je to milovanie na pláži pri západe slnka, bozkávanie pri sviečkach, vyznania lásky alebo množstvo očného kontaktu. Tieto fantázie sú nevinné, neurazia partnera, v realite vám nehrozí žiadne riziko, a preto by ste sa nemali brániť porozprávať sa o nich so svojou polovičkou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 23:57