Zistite, či ste sa jedného z týchto druhov nevery nedopustili už aj vy alebo váš partner.dreamstime
StoryEditor

Existuje podľa vás vo vzťahu vernosť? Toto sú štyri druhy nevery, ktorých ste sa možno dopustili ja vy

21.10.2022, 18:00
Vzťahy

Vernosť znamená dodržať niečo, čo sa sľúbilo. To znamená, že nebudete robiť za chrbtom svojho partnera niečo, o čom viete, že by sa mu nepáčilo. Bohužiaľ, mnohí ju aj sľúbia, no často aj nedodržia. Aby ste vedeli, čo všetko sa považuje za neveru, mali by ste poznať, aké druhy existujú. Dopustili ste sa jednej z nich už aj vy?

Každý pár pristupuje k nevere inak. Totiž, pre niekoho môže byť neprípustné to, čo je pre iného ešte v poriadku. Vedeli ste však, že za podvádzanie nemusíte považovať len fyzický akt s osobou, ktorá nie je vašim partnerom? Nevera má mnoho podôb a je to niečo, čo narúša hranice romantického vzťahu a vedie k porušeniu dôvery medzi partnermi. V súčasnosti vďaka sociálnym sieťam či internetu sa nevera rozšírila o ďalšie typy. Pozrite sa, či ste sa jednej z týchto štyroch druhov nevier nedopustili už aj vy alebo váš partner.

Fyzická nevera

Za fyzickú neveru vo vzťahu sa považuje bozkávanie, túlenie či sex s niekým, kto nie je váš partner. Je to najznámejší druh nevery, v ktorej ide o fyzickú intimitu. Je však veľmi dôležité si uvedomiť, že fyzická nevera má mnoho podôb a vzniká za rôznych okolností. Totiž, existujú páry, ktoré tento typ porušenia dôvery dokážu odpustiť, ak išlo napríklad o jednorazovú záležitosť, no sú aj také, pre ktoré je neprípustná a vedia k rozchodu.

Emocionálna nevera

Neveru emocionálnu nespoznáte tak ľahko ako tú fyzickú. Emocionálna nevera spočíva v tom, že zdieľate detaily zo svojho života s niekým, kto nie je váš partner. Nejde však len o komunikáciu, ale aj o to, že venujete pozornosť a čas niekomu mimo vzťahu. Znamená to, že trávite omnoho menej času so svojim partnerom. Niektoré páry by podobné správanie možno nepovažovali za porušenie dôvery, no sú ľudia, ktorí rozhodne nebudú tolerovať, ak tretia osoba vie o ich partnerovi viac než oni. Nepodceňujte preto emocionálnu neveru, na vzťah môže mať totiž veľmi zlý vplyv.

image

Nevera má mnoho podôb. Či už sa jedná o fyzickú, emocionálnu alebo digitálnu.

dreamstime

Digitálna nevera

S príchodom internetu a sociálnych sietí sa rozšírili možnosti nevery a podvádzania vo vzťahoch. Digitálne alebo online podvádzanie prebieha vo virtuálnom priestore, pričom nemusí dôjsť ku skutočnému stretnutiu s danou osobou. Čo to znamená? Tajne si posielate romantické či eroticky nabité správy s niekým, kto sa nachádza mimo partnerského vzťahu. Takisto sem treba zahrnúť aj to, keď si vytvoríte tajný profil, na ktorom si dopisujete s ľuďmi, ktorým tvrdíte, že ste single alebo zdieľate či získavate intímne fotografie od tretej osoby. Mnohé páriky majú dnes s týmto typom nevery veľký problém. Totiž, niektorí ju praktizujú na dennej báze a keďže im to ich partner toleruje, digitálna nevera sa postupne stáva niečím, čo je považované za normálne.

Mikropodvádzanie

Posledným druhom nevery je mikropodvádzanie, za ktoré môžete považovať všetko správanie, ktoré je už naozaj na hrane. Ide o veci, o ktorých na jednej strane viete, že by vášho partnera rozrušili, no na druhej ich stále nemôžete označiť za neveru. Aby ste si to vedeli lepšie predstaviť, za podvádzanie sa považuje aj to, keď si vytvárate intímne vibrácie s niekým, kto nie je váš partner alebo pravidelne fantazírujete o tretej osobe.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 07:18