Váš vzťah môže byť aj po rokoch v harmónii.pexels
StoryEditor

Šťastné a harmonické manželstvo môžete mať aj po rokoch. Stačí sa držať týchto pravidiel

17.10.2022, 18:00
Vzťahy

A žili šťastne, až kým nezomreli. Aj vám sa táto veta spája predovšetkým s rozprávkami, ktoré majú ďaleko od reality? Pravdou je, že šťastných párov, ktoré spolu zotrvávajú aj po rokoch, ubúda. Stále sa však nájdu také manželstvá, ktoré sú aj napriek dlhému času funkčné. Stačí dodržiavať pár základných zásad, držať sa svojich plánov a harmóniu aj po rokoch spolužitia môžete prežívať aj vy.

Aby vzťah mohol fungovať, musí byť medzi vami a vašim partnerom láska, vzájomná úcta, rešpekt, porozumenie a schopnosť robiť kompromisy.

„Ľúbim ťa“

Po rokoch vzťah prirodzene ochladne. Všetko je však vo vašich rukách a aj napriek tomu, že už nemáte tú nutkavú potrebu partnerovi vyznávať lásku každý deň, by ste sa k tomu mali pravidelne vracať. Slová „ľúbim ťa“ či „záleží mi na tebe“ potrebuje z času na čas počuť každý. A nemalo by zostať len pri slovách. Prejavom lásky môže byť aj to, že chytíte svojho partnera za ruku, alebo mu venujete pár bozkov a to nielen pri odchode z domu, alebo po vašom návrate. Ak sa tieto zdanlivé maličkosti z vášho vzťahu budú postupne vytrácať, aj vzťah samotný časom ochladne.

image

Spoločné aktivity sú jedným z krokov k fungujúcemu vzťahu.

pexels

Hlavne bez porovnávania

Žiaľ, žijeme v dobe, kedy môžete nazrieť do súkromia takmer komukoľvek, kto vám to dovolí. Prostredníctvom sociálnych sietí sa ľudia prezentujú. Ukazujú svoje dokonalé životy a vzťahy. Človek tak veľmi rýchlo môže nadobudnúť pocit, že v ich vzťahu niečo nie je v poriadku. Je nevyhnutné uvedomiť si, že to, čo vidíte na sociálnych sieťach je len zlomok zo života konkrétneho páru. Preto sa neporovnávajte. Za žiadnych okolností a s nikým. Nikdy neviete, čo sa deje za dverami tých druhých a čo zo svojho sveta pred okolím taja.

image

Spoločné aktivity sú jedným z krokov k fungujúcemu vzťahu.

pexels

Ste dvaja

Vo vzťahu si treba uvedomiť, že hoci ste dve individuality, je potrebné zároveň v niektorých situáciách držať za jeden povraz. Vzájomná podpora by mala byť samozrejmosťou. A to rovnako, ako to, že sa postavíte v prípade potreby na stranu svojho partnera. Vaša súdržnosť by sa mala prejaviť predovšetkým v zásadných otázkach. Ak budete mať rovnaký postoj, bude to pre váš vzťah výhra. A nezabudnite...vo dvojici sa to lepšie ťahá.

Tolerancia

Síce poslednú, no nemenej dôležitú úlohu vo vzťahu zohráva tolerancia a tiež vzájomný rešpekt a úcta. Ak ste so svojim manželom tolerantní voči svojim potrebám a tiež zvykom, zlozvykom či návykom, ste na najlepšej ceste za šťastným manželstvom. Ak vás nebaví behanie po horách, nebráňte v tom vášmu mužovi. Naopak, ak on netúži po vylihovaní na slnku, tiež ho k tomu zbytočne nenúťte. Mimochodom, aj čas strávený každý osamote, môže byť pre vzťah príjemným spestrením.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 14:36