Mať či nemať sex na prvom rande? Zistili sme odpoveď.dreamstime
StoryEditor

Mať či nemať sex na prvom rade? Narozdiel od nás, muži v tom majú celkom jasno

14.12.2022, 10:00
Vzťahy

Mali by ste mať na prvom rande sex? Nad touto otázkou polemizujú mnohé ženy už dlhé roky. Síce žijeme v dobe, ktorá je v tomto smere o čosi uvoľnenejšia a otvorenejšia, stále sa držíme postojov, ktoré by sa dali nazvať zastaranými. Pozrite sa, prečo mať alebo nemať sex na prvom rande.

Mnohé ženy sa domnievajú, že ak budú mať na prvom rande sex, automaticky ich druhá osoba označí za nevhodné pre partnerstvo. Naopak, muži sa v tomto ohľade boja, že vyšlú svojej potenciálnej partnerke signál, že im ide len o jedno, a teda o sex. Keďže žijeme v dobe, ktorá je k intímnostiam o čosi otvorenejšia a uvoľnenejšia, sex na prvom rande nemusí byť vždy nesprávnym krokom. Dokonca, aj keď sa mu ženy skôr vyhýbajú, nedávne výskumy ukázali, že až 46 % z opýtaných mužov uvažovalo o sexe už na prvom stretnutí. Všetko však závisí od nastavenia oboch partnerov a od toho, čo chcete takýmto intímnym spojením dosiahnuť. Aby ste sa v budúcnosti vedeli rozhodnúť, či mať alebo nemať sex na prvom rande, prezradíme vám, aké sú jeho pre a proti.

Zistíte, či je medzi vami chémia

Pozitív sexu na prvom rande je viacero. Vďaka intímnemu spojeniu s potenciálnym partnerom môžete zistiť, či medzi vami funguje chémia. Niekedy totiž trvá dlhšiu dobu, než prídete na to, či je pre vás druhá osoba tá pravá. Práve sex vám v tomto ohľade môže pomôcť a záhadu príťažlivosti rozlúsknuť. Takisto, ak vám to spolu fungovať nebude, už na začiatku sa môžete rozhodnúť, či sa túžite stretnúť aj druhýkrát. Predovšetkým, prvé rande býva plné stresu, očakávaní či napätia a sex vám môže pomôcť množstvo tohto tlaku zmierniť.

Navediete ho na falošnú stopu

Všetko má svoje pre a proti a sex na prvom rande nie je výnimkou. Sexom totiž môžete druhého človeka zviesť na falošnú stopu. Ak sa chcete obaja len pobaviť a ráno rozísť, nech sa páči, sex by mohol byť v takomto prípade prijateľný. Ak však jeden z vás hľadá niečo vážne a ten druhý nie, intímne spojenie by rozhodne nebolo dobrou voľbou. Skúste sa preto porozprávať a zistite, či ste obaja na rovnakej vlne. Veď predsa, na úprimnosti nie je nič zlé a môžete tak predísť zbytočne zraneným citom. Takisto by ste sa sexu mali vyhnúť preto, že môže skončiť fiaskom, a to aj v prípade, že vás náprotivok veľmi priťahuje. Neviete totiž ešte, čo sa mu v posteli páči a čo naopak nie. V neposlednom rade platí, že každý má právo sa rozhodnúť. Ak budete chcieť počkať, počkajte. Ak chcete zistiť, či vám sex s náprotivkom zachutí, choďte do toho. Vždy to závisí len na vás, a preto by ste sa nemali nechať zbytočne ovplyvňovať zastaranými názormi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 08:07