Bozk na krk? Presne viete, čo ním dotyčný sleduje.pexels
StoryEditor

Pusa na čelo či na líce: Takto bozky dávajú jasné signály o tom, čo k vám ten druhý cíti

27.09.2022, 18:00
Vzťahy

Bozkávanie je absolútne návykové. Pravdepodobne vďaka oxytocínu, ktorý sa počas neho vyplavuje do tela. A tiež pre všetky tie motýle v bruchu, ktoré počas neho cítite. Ale nielen vášnivé bozky môžu byť signálom, že k vám ten druhý niečo cíti. Rovnako silným prejavom lásky môže byť aj letmý bozk na čelo či líce. Ako sa v tom teda vyznať?

Bozkávanie je de facto tiež istý druh komunikácie, hoci neverbálnej. Je to pomerne intímna záležitosť a každý dá do bozku niečo svoje a jedinečné.

Bozk na pery

Bozk na pery už je niečo, čo nedovolíte hocikomu. Signalizuje, že sa s vami chce druhá strana oveľa viac zblížiť. Ak vám pri bozku na pery zároveň uprene pozerá do očí, môžete byť spokojné. Je do vás zamilovaný až po uši.

Francúzsky bozk

Od obyčajného bozku na pery ste už len krok od vášnivého bozkávania. Tu už skôr než romantika hrá prím vášeň a jediné, po čom váš partner túži, je presunúť sa s vami za stáleho bozkávania z dohľadu zvedavých očí. Byť s vami osamote a rozhodne nezostať len pri bozkávaní.

Bozk na krk

Na krku je množstvo erotogénnych zón a teda aj bozk na krk môžete pokojne vnímať ako erotické gesto a cielený úmysel partnera, aby vás rozpálil. Takto isto si môžete vysvetliť aj to, ak váš partner zablúdi jazykom k uchu.

Bozk na čelo

Bozku na čelo by sa nemal vôbec prikladať menší význam ako bozkom predošlým. Práve naopak. Je to láskyplné gesto, z ktorého je jasné, že vás vďaka nemu nikto nedostane do postele, no zároveň vám dá pocítiť nehu a lásku, ktorú voči vám opačné pohlavie prechováva. Je to bozk, ktorý je v podstate nevinný a tak, ako ho venujete svojmu partnerovi, je to milé gesto aj voči rodičom, deťom či priateľom, s ktorými máte blízky vzťah.

Bozk na tvár

Bozkávanie na líca nie je ničím výnimočným. V našej kultúre je to v podstate vnímané aj ako istý druh pozdravu s ľuďmi, s ktorými máte bližší vzťah alebo sa s nimi stretávate na pravidelnej báze. U dvoch neznámych ľudí je to akousi predohrou k bozku na pery. Ak vás na druhom rande muž pobozká na tvár, vedzte, že ste mu sympatická a chcel by vzťah posunúť o ďalší level.

Bozk na ruku

Časy, keď páni bozkávali ženám ruky sú už dávno preč, hoci aj dnes sa nájdu gentlemani, ktorí radi týmto gestom prejavia žene úctu a rešpekt. A presne to tento typ bozku aj signalizuje. Druhej strane má dať najavo, že si vážite ju a aj čas, ktorý vám venuje.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. apríl 2024 03:44