Elena Podzámska bojuje s vážnymi zdravotnými problémami.Profimedia
StoryEditor

Herečka Elena PODZÁMSKA roky bojuje s psychikou. Teraz skončila v nemocnici, takýto REŽIM majú PACIENTI!

16.10.2023, 10:11
Vzťahy

Má to v živote ťažké. Aj keď je Elana Podzámska (51) výborná herečka je stále iba človek. Aj ona má svoje problémy, ktoré však na ňu doľahli natoľko, že sa zverila do rúk odborníka. Chodila na terapie, kde jej pomáhali skúsený odborníci. Už vyše dva roky má od herectva pauzu. Ako tvrdia odborníci, tento životný štýl bez režimu pacientom s nábehom na psychické problémy nepomáha.

Kedysi často obsadzovaná herečka Elena Podzámska sa dostala do povedomia predovšetkým úlohami mŕch. Patrila do prvej hereckej ligy a ponuky sa jej len tak hrnuli. Lenže Eňa to nemala ľahké v partnerských vzťahoch a rútiť sa jej začali osobný život: „Ja som single už veľmi dlho a priznám sa, že sa musím nútiť si na to zvyknúť,“ priznala pred časom. Nešťastné udalosti išli ako domino až si jedného dňa priznala, že takto to ďalej nejde. Zverila sa do rúk profesionálneho terapeuta, s ktorým na sebe pracovala a fanúšikovia verili, že sa ich obľúbená herecká hviezda sa vráti k svojej profesii. Nestalo sa tak.

Pracovné ponuky jej chýbajú 

Obdobie pandémie malo negatívny vplyv i na ňu. Váha problémov v posledných rokoch na krásnu Eňu dopadla natoľko, že potvrdila návštevy terapeuta. To však nie je jediné. Herečka otvorene hovorila aj o peniazoch, ktoré jej chýbajú: „Mám sa fajn, aj keď je taký útlm. Aktuálne už druhý rok netočím. Inak sa dá povedať, že to zvládam. Chodím na terapie, aby som neupadala do dezilúzie. Snažím sa myslieť pozitívne a motivovať samu seba,“ priznala. Ako je pre ňu typické nehrá sa na nič a dokáže hovoriť aj na citlivú tému: „Situácia je náročná, ľudí to privádza do veľkých neistôt. Ja to pociťujem tiež, tým, že som mama samoživiteľka, mám isté úvery a menší príjem ako výdavky,“ dodala herečka pred mesiacmi. Vtedy mala v hlase elán. Pôsobila odhodlane s démomi bojovať.

Opäť problémy

Skvelá herečka však zrejme mnoho vecí nezvláda a jej psychické problémy vygradovali. Aktuálne je hospitaliozvaná na klinike v Pezinku. Pacienti sa tam liečia z rôznych závislostí. Eni určite nepomáha nestála herecká brandža. Ako hovoria odborníci, ľudia, ktorí sú labilní a majú sklon k závislostiam a sú deštrukčné typy musia mať celodenný režim. Od rána byť užitočný a najmä pracovať. Stabilná práca totiž donúti človeka ráno vstať a vymotať sa z chmúr, ktoré má v hlave.

Toto učia pacientov v liečebňach, kde majú hospitalizovaní už od skorého rána program, ktorý sa začína rozcvičkou. Následne majú približne 30 minút na osobnú hygienu. Potom sa raňajkuje.

Nasledujú celodenné aktivity ako sú hodiny terapie.Hlavné je mať zamestnanú hlavu a ruky. Na dennom režime je terapia v kruhu, kde sa skuoina rozpráva o svojich pocitoch, snoch a myšlienkach. Aké emócie v každom prebiehajú. Večer si každý napíše program na ďalší deň.

Vo väčšie zariadení má pacient prvý mesiac zakázané telefonáty aj návštevy.

Po prepustení by mali všetci tento režim dodržiavať a naučiť sa ho pretaviť do svojho života. Vtedy je najvyššia šanca na úspešnú liečbu. Takzvané nič nerobenie je nahorší scenár a nastáva vysoká šanca na recidívu. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 17:18