Sexuálne sny môžu symbolizovať vaše túžby, ale aj emócie a pocity.pexels
StoryEditor

Sexuálne sny nie sú hanbou, odkazujú najmä na vaše emócie: Zistite, čo znamená vaše pikantné snívanie

13.09.2022, 18:00
Vzťahy

Erotický sen mal pravdepodobne už každý. Pamätáte si na to, keď ste sa po tomto neočakávanom zážitku prebudili? Možno ste cítili hanbu, vzrušenie alebo šok. V každom prípade, určite vás zaujímalo, prečo sa vám niečo také snívalo. Pozrite sa, aký význam majú vaše sexuálne sny.

Koľkokrát sa vám už sníval erotický sen? Niektorí možno vedia, aký mal tento sen zmysel, no väčšina ľudí dodnes netuší, prečo sa im niečo také zdalo. Podľa vedcov mávajú erotické sny častejšie ženy ako muži. Výskumy hovoria aj to, že ženy väčšinou snívajú o bývalých alebo súčasných partneroch, muži o rôznych sexuálnych partnerkách. Ak sa vám sníval erotický sen, no neviete, čo by mohol signalizovať, je dôležité si uvedomiť, že nie vždy musí súvisieť túžbou, ale aj vašimi vnútornými emóciami a pocitmi.

Sexuálny sen ako prejav pocitov

Sny sú vraj oknom do vašich podvedomých túžob, no nemusí to tak byť vždy. Keďže majú ľudia tendenciu snívať o tom, čo sa dotýka ich emócii, ich obsah máva väčšinou sexuálny podtón. Síce si možno poviete, že erotické sny predstavujú vaše túžby, do snov môže prenikať aj niečo iné. Či už prežívate napätie, stres alebo problémy vo vzťahu, aj to môže byť dôvodom toho, o čom sa vám sníva. Ak máte napríklad spokojný sexuálny život, erotické sny nemusíte mať vôbec, pretože v tomto ohľade nepociťujete žiadne starosti. Keďže sa v spánkovej fáze centrálny nervový systém a fyzické reakcie tela dostávajú na rovnakú hodnotu ako v bdelosti, zvyšuje sa prietok krvi a spolu s ním aj prekrvenie genitálií. Do obsahu snov sa preto môžu dostávať aj veci, ktoré vás počas dňa trápili, no pozor, neodohrávajú sa v jasných líniách. Ak chcete vedieť, čo znamenal váš sexuálny sen, musíte prísť na to, aký pocti vo vás zanechal. Pomôcť vám môže aj symbolika najčastejších erotických snov.

Sex so šéfom

Snívalo sa vám, že tajne túžite po svojom šéfovi, aj keď vás možno fyzicky nepriťahuje a v bdelom stave by vám takáto myšlienka ani len nenapadla? Pravdepodobne to znamená, že ste pripravení posunúť sa ďalej. Možno vás v práci povýšia, dostanete lepšie platové ohodnotenie alebo si nájdete prácu snov.

image

Snívalo sa vám s bývalým partnerom, šéfom alebo cudzincom?

unsplash

Sex s človekom z minulosti

Sexuálne sny týkajúce sa napríklad bývalých spolužiakov, expartnera alebo suseda z ulice, z ktorej ste sa už dávno odsťahovali, sú najbežnejším typom erotických snov. Na druhej strane majú pre vás sny z minulosti veľkú výpovednú hodnotu. Zamyslite sa, ako na vás osoba zo sna pôsobila, ako ste sa cítili v jej prítomnosti a aké vlastnosti ste u nej vynímali. Ak dokážete odpovedať na všetky otázky, prídete na to, že to prvé, čo vám napadlo, je jedna z vašich vlastností, ktorá sa hlási o slovo. Či už bojujete v tomto období s nerozhodnosťou, strachom alebo neistotou. Sen vám cez človeka z minulosti naznačuje, na ktorú časť svojej osobnosti sa zamerať.

Sex s cudzincom

Ak sa vám snívalo o sexe s cudzincom, pravdepodobne ste tohto človeka už niekde zahliadli a vaše podvedomie ho sformovalo na osobu, ktorá splní všetky vaše tajné priania. Erotický sen s cudzou osobou vám jasne napovedá, že ste v reálnom živote veľmi nespokojní. Skúste sa preto porozprávať so svojim partnerom a nehanbite sa mu povedať o vašich sexuálnych túžbach.

Sex s celebritou

Možno vám to príde normálne, možno nie, no existuje vlastne človek, ktorý by aspoň raz v živote nesníval o sexe so známou celebritou? Samozrejme, v mnohých prípadoch môže ísť len o túžbu po tejto osobe, no na druhej strane môže takýto sen signalizovať aj niečo iné. Ak vám celebrita navodila sebavedomí pocit z toho, že si vybrala práve vás, práve sebavedomie môže byť tým, čo vám v živote chýba.  

Sex s osobou rovnakého pohlavia

Ak sa vám niekedy snívalo o sexe s osobou rovnakého pohlavia, určite vám táto skúsenosť zanechala v hlave množstvo otázok. Nebojte sa, nemusí ísť o vašu orientáciu. Skúste sa zamyslieť, čo vás na osobe zo sna najviac priťahovalo. Totiž, osoba rovnakého pohlavia poukazuje najmä na vás a vaše smerovanie, a teda symbolizuje vlastnosti, ktoré by ste chceli mať, no príliš im neveríte.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. apríl 2024 05:47