Zistite, či sa rýchlejšie zamilujú ženy alebo muži.pexels
StoryEditor

Neuveríte, kto sa rýchlejšie zamiluje. Vedci v tom majú jasno, sú to muži alebo, naopak, ženy?

28.03.2023, 11:00
Vzťahy

Motýliky v bruchu, vzrušenie, nadšenie, šťastie, potenie či zvýšený krvný tlak. Aj takýmto spôsobom prejavujú zamilovaní ľudia náklonnosť. Rozmýšľali ste niekedy, kto sa dokáže zamilovať rýchlejšie? Vedci majú na túto otázku jasnú odpoveď, ktorá je viac než prekvapivá.

Keď ste zamilovaní, máte pocit, akoby celý svet prestal existovať a jediné, čo vidíte, je váš partner. Za zamilovanosť môžu predovšetkým hormóny a ďalšie chemické reakcie, ktoré neprebiehajú len v mozgu, ale v celom tele. To, či sa zamilujete, nemôžete ovplyvniť, pretože ako sa hovorí, toho pravého nájdete vo chvíli, keď to najmenej čakáte. Väčšina ľudí si práve z tohto dôvodu často kladie otázku, kto sa dokáže rýchlejšie zamilovať. Tajomstvo príťažlivosti je však konečne odhalené. Sú to muži alebo ženy?

Zamilovanosti podlieha rýchlejšie toto pohlavie

Premýšľali ste niekedy o tom, či sa rýchlejšie zamilujú muži alebo ženy? Väčšina ľudí si myslí, že zamilovanosti ľahšie podliehajú ženy, pretože sú považované za citlivejšie a romantickejšie duše, no opak je pravdou. Vďaka výskumom sa zistilo, že sú to práve muži, ktorí sa rýchlejšie a veľmi hlboko zamilujú do druhej osoby. Často si dokonca muži v takýchto momentoch myslia, že zažívajú lásku na prvý pohľad. Za tento stav môže najmä fakt, že žena, do ktorej sa zamilovali, ich na začiatku veľmi intenzívne fyzicky priťahuje. Teraz, keď už viete, kto sa zamiluje rýchlejšie, je dôležité odpovedať aj na otázku, kto najčastejšie hovorí skôr „Milujem ťa“.

image

Muži podľahnú láske o čosi skôr.

pexels

Ženy sú pri prejavoch náklonnosti zdržanlivejšie

Zasa raz sú muži tí, ktorí ako prví hovoria „Milujem ťa“. Ženy sú totiž v počiatkoch vzťahu opatrnejšie a neustále premýšľajú, či je muž po ich boku naozaj ten pravý, či sa majú svojmu partnerovi skutočne otvoriť a dôverovať mu. Takisto tu hrá veľkú rolu príťažlivosť. Muž, ktorý ženu priťahuje na prvý pohľad, no pozná ho veľmi krátko, je pre ňu ako varovný signál. Bojí sa totiž sklamania, počiatočné city neberie príliš vážne a práve z tohto dôvodu je v prejavovaní náklonnosti opatrná. Pre ženu takáto fyzická príťažlivosť znamená to, že ju priťahuje skôr predstava o tom, kým by daný muž mohol byť než kým v skutočnosti je.

Mužom to ide rýchlejšie, ženy potrebujú čas

Okrem zamilovanosti a prejavov náklonnosti sa snažili vedci zistiť aj to, do koľkých dní od zoznámenie sa muži a ženy zvyknú do partnera zamilovať. Jedna vedecká štúdia tvrdí, že muži zvyčajne prepadnú láske priemerne do 88 dní od zoznámenia. Naopak u žien preskočí iskra až okolo 134 dňa po zoznámení. Samozrejme, nielen muži, ale každá žena je jedinečná a túži po láske či šťastí. Práve preto ženám dlhšie trvá, kým svojmu partnerovi začnú skutočne dôverovať. Za touto skutočnosťou stojí najmä fakt, že sa podvedome snažia nájsť najlepšieho otca pre svoje deti, a preto nikdy nedávajú na prvotné pocity.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 12:18