Ženský orgazmus je naproti mužskému intenzívnejší, no zložitejší.unsplash
StoryEditor

Vedecké fakty o ženskom orgazme, ktoré ste netušili. Muži nám naozaj majú čo závidieť

16.03.2023, 16:00
Vzťahy

Orgazmus je veľmi zaujímavým a častým predmetom skúmania pre mnohých odborníkov či vedcov, a to predovšetkým ten ženský. Neustále sa mu snažia prísť na kĺb, no nie vždy sa im to podarí. Keďže je úplne iný a oveľa zložitejší ako ten mužský, často ho ženám opačné pohlavie závidí. Pozrite sa, prečo.

Ženský orgazmus je omnoho dlhší, intenzívnejší a predovšetkým zložitejší ako ten mužský. Práve táto skutočnosť robí mnohým ženám problém sa dostatočne uspokojiť, málokto mu vie totiž prísť na kĺb. Muži zažívajú v podstate jednoduchý orgazmus, naopak, ženy ho môžu prežiť niekoľkými formami. Či už je to klitorálny, vaginálny, análny alebo mentálny. Avšak dosiahnuť orgazmus je pre niektoré ženy dodnes veľmi náročné. Nejde však len o to, že by mali v sebe nejaký fyzický či psychický problém, no k vyvrcholeniu je potrebné veľa experimentovania, trpezlivosti a najmä tréningu. Toto sú najnovšie vedecké fakty o ženskom orgazme, o ktorých ste možno ani len netušili.

Misionár vyhráva

Možno tomu neuveríte, no misionárska poloha je podľa vedcov najlepšia pre dosiahnutie orgazmu. Áno, mnohí ju často považujú za nudnú, obyčajnú a tradičnú, no nemali by. Stačí totiž, aby si žena podložila pod svoju panvu vankúš a konečne prežila nezabudnuteľný orgazmus. Na tento fakt prišli newyorskí vedci, ktorí pomocou ultrazvuku merali partnerom prietok krvi do klitorisu pred a po sexe v rôznych polohách. Jeho najväčšiu stimuláciu napokon zaznamenali pri misionárskej pozícii, pri ktorej mali ženy panvu podloženú vankúšom. Naopak najnižší prietok krvi do klitorisu bol nameraný pri polohe na psíka.

Ach tie gény

Čo ste zdedili po svojich rodičoch? Hnedé vlasy, oči, jamky v lícach alebo charakterové vlastnosti? Vedeli ste však, že po nich môžete zdediť aj skvelý orgazmus? Na túto skutočnosť prišli vedci, ktorí pomocou dotazníka vypĺňaného pármi jednovaječných a dvojvaječných dvojčiat túžili prísť na kĺb ženskému orgazmu. Zistili, že jednovaječné dvojčatá, ktoré zdieľajú rovnakú DNA, mali totožných odpovedí naozaj veľa a nešlo len o vonkajšie faktory, ale aj genetické. Znamená to, že na kvalite orgazmu ženy hrá veľkú rolu dedičnosť, a to až v 60 %. 

image

Až 80 % žien predstiera orgazmus.

pexels

Predstieranie orgazmu pre pohladenie ega

Priznajte sa, koľkokrát ste predstierali orgazmus? Nemáte sa za čo hanbiť, pretože podľa štúdii aspoň občas predstiera vrchol až 80 % žien. Dôvodov je naozaj mnoho. Či už sa jedná o pohladenie partnerovho ega alebo snahu rýchlo ukončiť sex a konečne si ľahnúť do postele. Vedci však zistili, že najčastejšie predstierajú orgazmus dámy, ktoré zarábajú lepšie ako ich partneri. Prečo? Jednoducho svojej polovičke túžia aspoň takýmto spôsobom zvýšiť sebavedomie, keďže muži sa za nižší plat zvyknú hanbiť.

Vyvrcholenie vyzerá u každej ženy inak

Každý vie, že keď muž dosiahne orgazmus, jeho telo dá o tom vedieť pomocou ejakulácie. Ale čo ženy? Podľa výskumov, kde mali ženy v dotazníku ohodnotiť svoj orgazmus a uviesť, ako sa prejavuje, sa zistilo, že medzi kľúčové položky prejavov patrí zrýchlené dýchanie, husia koža, pulzácia klitorisu, červenanie pokožky, svalové kontrakcie, zvýšený srdcový tep, stvrdnutie bradaviek, kŕče dolných končatín alebo pocit zovretia hrude. Najčastejšie tak ženy pri orgazme zažívajú slastný pocit v oblasti genitálií, svalové kŕče a potenie. Najmenej časté sú análne kontrakcie a stonanie. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. apríl 2024 22:06