Domáci miláčik dokáže zlepšiť vzťah s partnerom.pexels
StoryEditor

Premýšľate o kúpe psíka? Domáci miláčik vám týmito spôsobmi môže pomôcť zlepšiť vzťah

08.08.2022, 18:00
Vzťahy

Niektorí vstúpia do vzťahu k partnerovi, ktorý už domáceho miláčika má, a preto vedia, čo tieto nevinné zvieratká dokážu. Naopak, ak premýšľate o kúpe psíka, presvedčíme vás, že je to dobrý nápad. Týmito spôsobmi vám totiž pes môže pozitívne ovplyvniť vzťah, zlepšiť medzi vami puto a priniesť veľké množstvo lásky.

Možno sa s partnerom bojíte kúpy psíka, no jedno je viac než isté. Pes vás môžu urobiť šťastnejšími, nezávislejšími a takisto sa pri ňom budete cítiť bezpečnejšie. Dôležité je však aj to, aby ste si vybrali takú rasu, ktorá najlepšie vyhovuje vašim potrebám a životnému štýlu. Ak už máte tento výber za sebou, prezradíme vám, akými spôsobmi vám môže psík zlepšiť vzťah s partnerom.

Viac času so psom, viac času spolu

Trávite spolu málo času? Vždy, keď sa dohodnete, že pôjdete na rande, vám to niečo prekazí? Buď sa ocitnete na narodeninovej oslave u priateľov alebo sa zdržíte dlhšie v práci kvôli povinnostiam. Jedna vec, na ktorú si však musíte urobiť vždy čas, je rýchla chôdza po okolí so psom, a to minimálne dvakrát do týždňa. Nemáme však na mysli klasické venčenie, ale skôr dlhšie prechádzky a výlety. Jednoducho, ak si zaobstaráte psíka, prijímate záväzok, že s ním budete tráviť čas. Práve z tohto dôvodu máte tak s partnerom možnosť tráviť spoločných chvíľ omnoho viac. Konečne môžete odložiť telefóny, vypnúť televíziu a rozprávať sa o bežných veciach či snoch.

Negatívne emócie už nebudete prenášať na partnera

O domácich miláčikoch je známe, že dokážu pomôcť nielen fyzicky, ale aj psychicky. Len samotné hladkanie a maznanie sa so psom dokáže výrazne znížiť stres, úzkosť či depresiu. Častokrát vám to môže pomôcť, ak sa s partnerom pohádate alebo zažijete ťažký deň v práci. Negatívne emócie nahromadené z celého dňa tak nestihnete preniesť do vzťahu, pretože pes vás od nich odbremení. Takisto, ak máte partnera, ktorý chodí na služobné cesty alebo pracuje v zahraničí, pes vás môže v takýchto situáciách upokojiť. Zaženie pocity samoty, nemusíte tak cez telefón riešiť konflikty či nezhody a jeho spoločnosť vám urobí radosť.

image

Pes vás zbaví stresu a nepríjemných psychických problémov.

pexels

Začnete si vážiť domáce pohodlie

Na jednej strane vám pes môže pomôcť zoznámiť sa s novými ľuďmi, no na druhej vás naučí strážiť si domáce pohodlie. Ak si raz svojho chlpatého miláčika obľúbite, len ťažko zabudnete na jeho smutnú tvár, keď odchádzate ráno do práce alebo večer na párty. Možno aj vďaka psovi tak s partnerom upustíte od zhýralého ponocovania a začnete si oveľa viac vážiť spoločný čas. Dokonca môžete vďaka nemu začať s partnerom premýšľať nad založením si rodiny.

Byť dobrými rodičmi

Pes je živá bytosť a zdieľate k nemu rovnakú zodpovednosť ako k dieťaťu. Práve to vám môže pomôcť pripraviť sa na rodinný život, môžete sa naučiť, ako byť dobrými rodičmi.  Záleží vám obom na pohodlí vášho zvieratka? Striedate sa pri návštevách veterinára, venčení či kŕmení? Ak je to naozaj tak, môžete sa vzájomne potľapkať po ramene, pretože ste prijali zodpovednosť, ktorú ste si rozdelili správne. Ak sa dokážete postarať o psa a vyriešiť vzniknuté ťažkosti, budujete tak pevný vzťah a posilňujete lásku medzi vami.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 18:14