Orgazmus nepredstierajú len ženy, ale aj muži.dreamstime
StoryEditor

Nielen ženy, ale aj muži vedia predstierať orgazmus: Toto sú dôvody, prečo to robia

07.07.2022, 18:00
Vzťahy

Priznajte sa, koľkokrát v živote ste už predstierali orgazmus? Raz, dvakrát, trikrát alebo vždy? Síce sa o tejto téme v spoločnosti veľa nehovorí, takéto klamstvá sú u mnohých ľudí úplne bežné. Orgazmus však nepredstierajú len ženy, ale aj muži. Toto sú najčastejšie dôvody, pre ktoré sa zbavujú pocitu rozkoše.

Poznáte to, vzdychanie, ktoré musia počuť aj susedia alebo zvíjanie celého tela sprevádzané slovami ako: „Ach, bože, áno, pokračuj!“ Síce to partnera môže poriadne rozpáliť, je otázne či je predstieranie orgazmu len milosrdným klamstvom alebo je už cez čiaru. Ženy majú rôzne dôvody, pre ktoré sa zbavujú pocitu rozkoše. Či už chcú potešiť svojho partnera, urýchliť sex, keď naň nemajú náladu alebo ho dokonca praktizujú pre vlastné potešenie, a teda väčšie vzrušenie. Najčastejšie to však ženy robia preto, že nechcú raniť partnera.

image

Ženy predstierajú orgazmus aj kvôli väčšiemu vzrušeniu.

dreamstime

Na druhej strane, ak to robia pravidelne alebo vždy, môže to znamenať aj úplne niečo iné. Odborníci tvrdia, že čím viac predstierajú ženy vyvrcholenie, tým väčšia je pravdepodobnosť, že boli svojmu partnerovi neverné. Ak totiž žena zažije skutočných orgazmov naozaj veľa, nemá takmer žiadny dôvod na to, aby sa zbavovala pocitu rozkoše. Čo myslíte, ako to vyzerá vo svete percentuálne?

Francúzky to naozaj vedia

Čo sa týka európskych štátov, tak najväčšie kandidátky na Oscara sú nepochybne Francúzky, ktoré majú na svedomí až 49% nahraných vyvrcholení. Žiadna sláva to nie je ani v Taliansku, kde orgazmus predstiera až 46% žien. Vyvrcholenie však vedia zahrať aj Španielky, Nemky a Angličanky. Okrem Európaniek sa radí k vynikajúcim klamárkam aj 44% žien z USA. Nech si hovorí, kto chce, čo chce, čísla hovoria za všetko, predstieranie orgazmu je v niektorých štátoch jednoducho cez čiaru. Pozor, ani muži nie sú nijaké neviniatka.

Aj muži vedia predstierať orgazmus

Trik s falošným vyvrcholením občas využije väčšina žien, no zdá sa, že aj nemalé percento mužov. Prečo sa dobrovoľne zbavujú pocitu rozkoše? Môže sa stať, že súlož nejde cestou k relaxu a uvoľneniu, a preto sa muž uchýli k predstieraniu orgazmu. Môže totiž naňho začať pôsobiť veľké množstvo stresových faktorov. Či už sa jedná o únavu, neschopnosť ukojiť partnerku alebo problém s erekciou. Takisto býva častým problémom to, že sa muž snaží o to, aby podal, čo najlepší výkon, no v takomto prípade to môže mať opačnú reakciu. Podľa výskumov sa ku klamstvu odhodláva až 23% mužov, ale v niektorých štátoch je toto číslo omnoho vyššie. Tak čo, myslíte si, že váš partner už niekedy predstieral orgazmus?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 20:55