Ak sa raz rozhodnete neveru odpustiť, už sa k nej viac nevracajte.dreamstime
StoryEditor

Napriek nevere mu chcete dať druhú šancu? Vzťah môže naďalej fungovať, ale len odpustiť nestačí

13.06.2022, 12:00
Vzťahy

Prišli ste svojmu partnerovi na neveru, alebo sa dokonca sám priznal? Pravdepodobne vami lomcujú všetky emócie. Keď vás však najväčší hnev prejde a aj napriek tomuto prešľapu sa rozhodnete dať vášmu vzťahu ďalšiu šancu, bude to chcieť nielen nadhľad, ale aj vybudovanie si novej dôvery.

Ľudia robia chyby. Niekedy menšie, inokedy také, ktorými veľmi ublížia svojim najbližším. Niekto je schopný odpúšťať, pre niekoho je nevera neprípustná, rovnako ako žiť ďalej po boku človeka, ktorý zradil.

Prečo?

Aj keď tento rozhovor odkladáte, je nevyhnutné vrátiť sa k tomu, prečo vlastne k samotnej nevere došlo. Empatický partner vás ušetrí detailov. Mali by ste však pomenovať, či šlo o skratové zlyhanie, alebo bola nevera dôsledkom dlhodobej nespokojnosti vo vzťahu. Ak má váš partner snahu získať vaše srdce aj dôveru naspäť, urobí všetko preto, aby vás o svojej láske presvedčil. Niektoré páry dokonca hovoria, že po nevere sa ich vzťah výrazne zlepšil.

Nová kapitola

Rozhodli ste sa. V tejto chvíli cítite, že stojí za to o váš vzťah zabojovať, a preto by ste mali prevrátiť list a ísť ďalej. Začína sa nová kapitola vášho života. Aj keď niekde za pomyselnými zavretými dverami zostalo ranené srdce a naštrbená dôvera, mali by ste ísť ďalej. Nech tento prešľap nie je pre vás nástrojom, ako partnera vydierať, ako mu to pri každej hádke či nedorozumení vyhodiť na oči. Spravte definitívnu bodku za touto epizódou vášho života a už sa k nej viac nevracajte.

Keď môžeš ty, tak aj ja

Ak si sama pred sebou chcete ospravedlniť, že máte nejaké postranné úmysly, tak vedzte, že takto to nefunguje a váš vzťah by to mohlo definitívne položiť. Pomsta totiž nie je riešenie. Bolo vašim rozhodnutím odpustiť a dať vášmu mužovi druhú šancu. A aj keď vás to ranilo, ublížiť tým istým spôsobom, ako bolo ublížené vám, neveru nevymaže a ani sa vám neuľaví, to vám garantujeme.

Dôvera

Raz naštrbená dôvera sa už ťažko získava späť, ale nie je to nemožné. Je predovšetkým na partnerovi, aby vás ubezpečil, že všetko bude v poriadku a že mu môžete opäť veriť. Na vás bude jeho konanie nespochybňovať. Nevytvárať si zbytočné scenáre, keď chvíľu mešká. Veriť mu, ak vám povie, že ide s kamarátmi na pivo, alebo keď sa vyberie na futbal. Nezdvihol vám telefón a vám už búši srdce a myslíte si, že opäť zablúdil do inej spálne? Tieto myšlienky, ako aj prehľadávanie jeho vecí a telefónu, budú ubližovať len a len vám. Nakoniec nie nevera, ale neustále upodozrievanie bude dôvodom na rozchod.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 04:44