Karaoke? Sebavedomá žena sa bez problémov nechá nahovoriť na čokoľvek, aj keď vie o svojich nedostatkoch.dreamstime
StoryEditor

Sebavedomé ženy rozmýšľajú inak. Ste jednou z nich alebo sa máte ešte čo učiť?

06.06.2022, 15:00
Vzťahy

Čo je pre vás synonymom sebavedomej ženy? Žena, ktorá je so sebou spokojná a nerieši žiadne komplexy? Alebo žena, ktorá sa nebojí prejaviť svoj názor? Tá, ktorá nemá problém sa pustiť do rozhovoru aj s cudzími ľuďmi a pôsobí pri tom absolútne sebaisto a prirodzene? Aj sebavedomé ženy sa v niektorých situáciach necítia stopercentne, ale aj napriek tomu zo svojej komfortnej zóny vystúpia. Pretože veria samy v seba.

Kým niektoré dámy nemajú problém vystúpiť zo svojho tieňa a odvahu im nezoberie ani fakt, že sú všetky oči na nich, iné aj na kávu do kaviarne potrebujú ísť vždy v sprievode niekoho blízkeho. Takto to majú nastavené sebavedomé ženy, a ak medzi ne nepatríte, rozhodne sa máte čo učiť. 

Bez porovnávaní

Poznáte to. V „dobrom závidíte“ kolegyni jej tip-top postavu, kamoške nové auto či frajera ako z módneho časopisu. A vy? Máte pár kíl navyše, dosluhujúce auto a frajera v nedohľadne. Sebavedomá žena sa nikdy a s nikým neporovnáva. Je spokojná so svojím životom, a ak jej v ňom aj náhodou niečo chýba alebo lezie na nervy, tak urobí všetko preto, aby to zmenila. Je si vedomá svojich kvalít a zbytočne neupozorňuje na svoje nedostatky.

Všetkým po chuti

Sebavedomé ženy vedia, že sa nikdy nemôžu a nebudú páčiť všetkým. Vedia, že aj v tomto prípade platí- sto ľudí, sto chutí. A tiež to, že za žiadnych okolností nebudú popierať samy seba len preto, aby si ich všetci obľúbili a aby vyhoveli každému, kto sa v ich živote objaví.

Je ich všade plno

Dalo by sa povedať, že väčšina sebavedomých žien sú zároveň aj extrovertky. Sú to tie typy, ktoré si všimnete hneď, keď vkročíte do miestnosti. Väčšinou sú obklopené svojimi „poslucháčmi“. Hlasno rozprávajú a majú výraznú gestikuláciu. Naozaj môžete nadobudnúť pocit, a nebudete ďaleko od pravdy, že ich je plná miestnosť. Navyše, aj ich postoj signalizuje, že chcú byť videné. Nie sú to žiadne zhrbené šedé myšky. Práve naopak. Vystretý chrbát, hlava hore a nielen ich vystupovanie, ale aj ich pohyby sú absolútne sebaisté.

Čo si o mne pomyslia?

Otázkou, čo si kto o nej pomyslí sa nikdy nezaoberá. Väčšinou ju nezaujímajú názory iných. Nepotrebuje si s nikým odsúhlasiť novú sukňu či extravagantný top. Je si vedomá toho, čo jej pristane a v čom sa cíti dobre. Ak sa vám tie šaty, ktoré má momentálne na sebe, zdajú prikrátke a tričko, ktoré mala včera, príliš obtiahnuté na jej typ postavy, tak vedzte, že toto je posledné, čo by sebavedomá žena riešila. Je pre ňu podstatné len to, ako a v čom sa cíti ona čo najlepšie. Ostatné ju nezaujíma.

Povedal mi, že som úžasná

„Na včerajšej párty sa na mňa všetci pozerali“. Žena s dostatočným sebavedomím nikdy nepotrebuje poukazovať na to, kto všetko sa na ňu pozrel, kto ju pozval na drink a tiež nebude hovoriť o tom, že vyzerala ako superstar. Jasné, že najlepšej kamarátke zreferujete všetky detaily včerajšej noci. Ale rozoberať to pred náhodnými prísediacimi je viac než trápne.

Bezchybná

Ak táto žena nestíha svoj denný mejkap, alebo má dnes presne ten deň, kedy si vlasy žijú svoj vlastný život, nerieši to viac ako je nevyhnutné. Alebo to nerieši vôbec. S najväčšou gráciou vpochoduje do potravín pre jedlo, ktoré jej chýba. A to bez šminiek a s vlasmi leda bolo stiahnutými do gumičky.

Dokonalá nedokonalosť

Sebavedomá žena si chce užívať život so všetkým, čo ponúka. Je v karaoke bare a ani nevie ako, už stojí na pódiu a spieva z plných pľúc aj napriek tomu, že by mohla byť tou najsilnejšou konkurenciou hviezdnej rote. Nevadí, že nevie choreografiu na Jerusalemu. Aj napriek tomu prepletá nohami, užíva si to a tvári sa pri tom ako svetová tanečnica.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 19:44