Uprednostnia muži jedlo pred sexom?dreamstime
StoryEditor

Čo myslíte, uprednostnia muži sex alebo jedlo? Vedci majú jednoznačnú odpoveď

26.05.2022, 15:00
Vzťahy

O tom, že láska ide cez žalúdok niet pochýb. Ako ale dopadne, keď si majú chlapi vybrať medzi jedlom a sexom? Schválne, skúste si tipnúť, čo by uprednostnil váš partner. Vedci totiž majú v tejto veci úplne jasno.

V nedávnej štúdii si tím vedcov posvietil na mužov, ich libido, no v neposlednom rade aj na ich apetít. A nielen ten sexuálny.

Skúška ohňom

Americkí a britskí výskumníci sa spojili, aby vypracovali podrobnú štúdiu, ktorá nám okrem iného prezradí aj to, že na počudovanie, sex pre mužov nie je vždy prioritou. Výskum prebiehal v miestnosti, kde boli spolu bez jedla zatvorení páni a atraktívne ženy. K dispozícii mali len čistú vodu. Navyše, aby u dobrovoľníkov vzbudili chuť do jedla, z času na čas im nejaké ukázali. Podľa očakávaní sa dámy s týmto faktom a s prázdnym žalúdkom vysporiadali oveľa lepšie ako muži. Podľa ich slov to bolo pre nich doslova utrpenie.

Prekvapivé výsledky

Na začiatku experimentu boli muži príjemní spoločníci, ktorí so ženami otvorene komunikovali, dokonca by sa dalo povedať, že až koketovali a flirtovali. Priamo úmerne silnejúcemu pocitu hladu klesal ich záujem o konverzáciu a zároveň aj ich záujem o prítomné dámy. Jednoznačná bola aj ich odpoveď, čo by si po hodinách hladovania vybrali medzi sexom a jedlom. A tu prichádza rozuzlenie, pretože opýtaní by uprednostnili jedlo. Prekvapenie?

Energia z jedla

Táto štúdia vedcom pomohla bližšie pochopiť, aké priority má každé pohlavie a tiež sexualitu žien a mužov. Dalo by sa tiež povedať, že potrava ako taká je pre mužov zdrojom energie, aby vôbec mohli byť sexuálne aktívni. Naopak, ženy v krízových situáciach uprednostnia objatie či milé slovo. Vedci sa tiež zamerali na jedlo, ktoré konzumujeme, a na jeho vplyv na sexuálny život. Nie je žiadnym prekvapením, že strava by mala byť rozmanitá a mali by sme sa udržiavať v psychickej pohode a fyzickej kondícii.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 04:13