V živote by sme mali naraziť na presne tri druhy lásky. Čo pre nás tieto vzťahy znamenajú?dreamstime/Vasyl Dolomatov
StoryEditor

Za celý život sa zamilujeme iba do TROCH ľudí. Každá láska má pritom svoje odôvodnenie

29.04.2023, 17:00
Vzťahy

Hovorí sa, že za svoj život sa naozaj zaľúbime len do troch ľudí. Každá jedna láska má svoju špeciálnu úlohu a potrebujeme ju cítiť z rôznych dôvodov.

Zažiť viac než jednu lásku by sme mali predovšetkým kvôli osobnému rozvoju. Na ceste za tou osudovou nás častokrát postretne zopár prešľapov. Bolestivým procesom je zvyčajne aj to, keď sa od prvých či druhých lások nedokážeme odpútať. Verte však, že týmto všetkým si musíme prejsť práve preto, aby sme sa dostali k nášmu vytúženému šťastiu.

Prvá láska vyzerá ako tá správna

Prvú lásku si vo väčšine prípadov natoľko zidealizujeme, že je pre nás ako vystrihnutá z romantického filmu. O to horšie býva prebudenie. Až na niekoľko vzácnych výnimiek, tieto lásky končia očami pre plač a pravidelným vracaním sa do minulosti. Zdá sa nám, akoby sme to prežili iba včera a na danú osobu nikdy nezabudneme. Kým konečne pochopíme, že sa máme pohnúť ďalej, zvádzame v sebe dlhý boj. Napokon, keď z tohto boja vyjdeme ako víťazky, sme oveľa múdrejšie, skúsenejšie, a čo je najpodstatnejšie – vážime si samy seba.

Druhá láska býva zložitá

Do tejto lásky vstupujeme ako opatrné realistky, ktoré nemajú vysoké očakávania. Naučíme sa pri nej, akým spôsobom chceme a potrebujeme byť milované. Vo vzťahu lásku skôr prijímame, než by sme si ju užívali. Tak veľmi sa snažíme, aby to fungovalo, až si občas nevšimneme, že to nie je ono. Je to láska, z ktorej chceme mať tú správnu. Z dlhodobého hľadiska nekončí happy endom, no naučíme sa pri nej najviac. Nepočúvame rady iných, ale sústredíme sa na svoje vnútro, zisťujeme, čo je pre nás kľúčové v zrelom a dlhodobom vzťahu. Ak ju náhodou prežívate, vedzte, že robiť niečo na silu či pridlho čakať na zmenu v citoch sa nevyplatí.

Tretia láska vytrvá

V tomto období sme väčšinou otrávené a láska je to posledné, na čo chceme myslieť. Preto je tretia láska tou, ktorú nečakáme a nevidíme prichádzať. V skutočnosti nemusí ísť o partnera číslo tri, medzičasom môžete mať niekoľko vzťahov, ktoré však nie sú pre vás smerodajné. Poradové číslo tri dostáva táto láska obrazne. Rúca nám všetky doposiaľ vystavané ideály a keďže prišla znenazdajky, nemáme vlastne žiadne prehnané očakávania. Nie je to ale žiadne „zmierovanie sa s osudom“. Vkradne sa tak ľahko, že nám to príde nemožné a nedá sa racionálne vysvetliť. Stretneme niekoho, s kým si jednoducho sadneme až sa napokon bezhlavo a neodvolateľne zaľúbime. Táto láska s nami ostane najdlhší čas, ideálne navždy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 14:19