Tieto rituály vám zaručia šťastný vzťah.Unsplash
StoryEditor

Niekoľkými rituálmi k šťastnému vzťahu: Toto by ste mali s partnerom robiť pred spaním

26.12.2022, 08:00
Vzťahy

Dobrý a kvalitný spánok by nemal byť len súčasťou vášho zdravého životného štýlu. Totiž, aby ste si zaistili čo najlepší odpočinok, mali by ste si s partnerom osvojiť niekoľko rituálov, ktoré udržia váš vzťah šťastný a naplnený. Pozrite sa, čo by ste mali spoločne robiť ako pár pred spaním.

Uvažovali ste niekedy o tom, ako to niektoré dvojice robia, že sú aj po rokoch stále zamilované a harmonické? Jeden z trikov, ako vám vzťah vydrží, sú rituály pred spaním.

Vypínajte telefóny

V súčasnosti si len málokto dokáže predstaviť život bez telefónu. Avšak pred tým, než si pôjdete ľahnúť, mali by ste ho odstrániť z dohľadu, pretože spánku absolútne neprospieva. Svetlo, ktoré z obrazovky telefónu vyžaruje, potláča produkciu melatonínu, dôležitú zložku pre kvalitný oddych. Telefóny tiež zapríčiňujú, že sa nevenujete vašim blízkym v realite. Ak si však pred spaním vypnete s partnerom telefóny a položíte ich mimo vášho dosahu, uvidíte, že sa vám bude spať omnoho pokojnejšie, lepšie a váš vzťah to len posilní, pretože budete mať viac času na iné veci.

Nechajte nezhody za dverami spálne

Je úplne normálne, ak mávate vo vzťahu konflikty či nevyriešené hádky. Ale mali by ste si dať pozor, aby ste takéto ťažké diskusie neriešili tesne pred spaním. Nie nadarmo sa hovorí, že by ste nemali chodiť spať nahnevané. Snažte sa spraviť všetko pre to, aby ste si ujasnili problémy ešte pred tým, ako sa poberiete do postele. Ak nechcete riešiť konflikty, skúste sa pred spánkom na 20 minút rozptýliť niečím príjemným.

Nájdite si čas na maznanie

Niekto rád spí v objatí, iní potrebujú pred spánkom osobný priestor. Aspoň trochu túlenia pred spaním vám však môže zaručiť šťastný vzťah, pretože každý aj v hĺbke svojej duše túži po fyzickej intimite či dotyku. Nemali by ste sa vyhýbať dotykom, pretože sa môže stať, že k partnerovi prestanete cítiť sexuálnu túžbu. Ak sa ale začnete pred spaním túliť, mozog začne produkovať chemikáliu oxytocín, vďaka ktorej sa budete cítiť uvoľnenejšie a bezpečnejšie. Pomôže to k prehĺbeniu spojenia s partnerom a udržaniu zdravého romantického vzťahu.

Osvojte si rituály pred spaním

Každý si robí, čo chce a stretnete sa spolu až v posteli? Ak túžite mať šťastný vzťah, mali by ste spolu pred spaním vykonávať základné rutiny, ktoré vaše spojenie prehĺbia a pripravia vás na spánok. Tieto rituály nemusia byť zložité, stačí predsa, ak si spolu umyjete  zuby, vypijete si spolu večerný čaj alebo si doprajte spoločný horúci kúpeľ. Je tiež veľmi dôležité, aby si ste si vždy pred spaním vzájomne vyjadrili city. Úplne postačia jednoduché, ale silné slová. Uvidíte, že sa vám bude spať omnoho lepšie.

Spoločne pred spaním navarte a zjedzte večeru

Varenie poskytuje páru čas na spojenie, ktoré dokážete prebudiť pri spoločnej práci. Taktiež sa pri varení môžete porozprávať o dôležitých veciach, ktoré už nebudete riešiť v posteli. Navyše, nemôže byť vždy všetko len na jednom z partnerov. Ak si rozdelíte domáce práce a niektoré budete dokonca robiť spoločne, môže to zaručiť omnoho šťastnejší život.

Komunikujte, ale nie o práci

Komunikácia je vo vzťahu základ, pretože len vďaka nej môžete vedieť, čo významné sa deje v živote toho druhého. Aj pred spaním je veľmi dôležité rozprávať sa, ale určite nie o povinnostiach a práci. Naopak, nemusí to byť nič hlboké. Môžete hovoriť o filme, ktorý ste práve dopozerali alebo si len tak klebetiť.

Choďte do postele v rovnakom čase

Aj keď je to pre niektoré páry nemožné kvôli pracovným či iným záležitostiam, vo všeobecnosti platí, že by dvojice na posilnenie puta mali chodiť do postele naraz. Tento jednoduchý zvyk vedie k šťastnému vzťahu a má aj zdravotné benefity. Ak pôjdete spať spoločne, máte menšiu šancu narušiť spánkový režim toho druhého.

Nespite s deťmi či domáci zvieratami

Ak máte deti či domáce zvieratá, mali by ste spať bez nich. Môže to totiž spôsobiť zmätok v spánkových režimoch či narušiť intimitu páru, a to nie len v sexuálnom zmysle. Každá dvojica musí sama zvážiť výhody a nevýhody spánku s domáci zvieratami či deťmi. V prípade, že toto pravidlo nedodržíte, myslite aspoň na tie ostatné.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 19:52