Vlastnosti, ktoré muži na ženách nemajú radiUnsplash
StoryEditor

Neustále sťažovanie sa či náladovosť. Vlastnosti, ktoré sa mužom na ženách nepáčia

24.02.2022, 16:00
Vzťahy
Len ťažko sa dá nájsť muž, ktorý by rozumel ženám, rovnako ako žena, ktorá by rozumela mužom. Väčšinou sa jednoducho vlastnosti, správanie či názory oboch pohlaví úplne líšia. Prezradíme vám, aké povahové črty sa mužom na ženách nepáčia.

Ktorým vlastnostiam alebo prejavom by ste sa mali občas vyhnúť, ak si chcete udržať vzťah a neliezť partnerovi na nervy? 

Náladovosť

Muži nemajú radi prehnané zmeny nálad, pretože citová stabilita je pre niektorých veľmi dôležitá. Samozrejme, náladovosť je u žien bežná, keďže sú to veľmi citlivé stvorenia. V jednom momente sú šťastné a v ďalšom smutné. Aj keď je niekedy ťažké so zmenou nálad bojovať, môžete robiť čokoľvek, no nedá sa len tak odstrániť mávnutím čarovného prútika. Muži by sa s tým mali, popravde, zmieriť a rešpektovať to a nikdy sa nesnažiť ženu v týchto chvíľach ešte viac provokovať. Veď predsa emocionálne výkyvy sú intenzívne, ale trvajú len niekoľko minút.

Neustále sťažovanie sa

Aj keď si to možno nepriznáte, ženy sa zvyknú veľmi často na niečo sťažovať. Sťažujete sa každý deň, akú máte depresiu, že vás bolí zo všetkého hlava, že máte strašne veľa práce, že ste príliš tučná alebo príliš chudá, že si nemáte čo obliecť, že nemáte pekné vlasy, účes a tak ďalej. Áno, mužom sa to nepáči, a preto by ste občas mohli partnera z týchto citových výlov vynechať. Jednoducho, každý má svoje starosti. Ak s niečím nie ste spokojné, začnite to riešiť, ale nemali by ste sa neustále sťažovať, tým si muža len odlákate. Radšej sa zaoberajte niečím pozitívnym a odstráňte aspoň časť toho negatívneho.

Žiarlivosť

So žiarlivosťou bojujú mnohé ženy, ale aj muži. Ak však ide o neodôvodnenú žiarlivosť, je to problém, ktorý mužom neskutočne prekáža. Tu totiž neplatí, že trochu žiarlivosti okorení vzťah. Muži naozaj nemajú radi nezmyslené žiarlenie a otázky s tým spojené, ako napríklad, kde si bol, kedy prídeš, s kým si bol, s kým si píšeš a podobne. Každý potrebuje mať predsa súkromie a verte či nie, takýmto spôsobom nemôže byť nikdy vzťah šťastný. Ženy, musíte dať svojmu partnerovi priestor a odstrániť zbytočné žiarlenie z vášho života. Ak vás skutočne miluje, nedá vám na žiarlivosť žiadny dôvod.

Hádaj, na čo myslím 

Ženy sú veľmi komunikatívne stvorenia, ale občas sa môže stať, že sa im hra hádaj na čo myslím veľmi zapáči a z minúty na minútu nastane tichá domácnosť. Priznajte sa, koľko krát ste čakali v tichu na to, kedy si muž uvedomí, čo spravil? On určite tušil, že urobil niečo zle, ale nevedel čo. A to muži naozaj nemajú radi, pretože ženám do hlavy nevidia. Unavuje ich a rozčuľuje, keď musia rozmýšľať o tom, čo urobili a nerozumejú tomu, prečo im to nemôžete povedať na rovinu. Možno stačí, ak sa ženské ego a hnev občas schúlia do úzadia a jednoducho poviete všetko priamo a na rovinu. To predsa nemôže byť také ťažké, alebo je lepšie nechať muža sa vytrápiť?

Prílišné dramatizovanie

Muži na ženách nemajú radi, keď príliš veci zveličujú a preháňajú. Aj z maličkostí vedia urobiť veľkú vec, a to mužov privádza do zúfalstva. Riešiť neustále jednu vec, príliš ju analyzovať či zbytočne nafukovať, to by bolo predsa na každého veľa. Pokiaľ sa jedná o malichernosť, scény a zbytočné drámy sú v takej chvíli pre mužov nesmierne odpudivé. Majú radi, ak sa na veci občas pozriete s nadhľadom alebo na ne jednoducho zabudnete.

Posadnutosť

Na začiatku vzťahu je normálne, ak je muž pre ženu všetkým, keď ho potrebuje mať vedľa seba vo dne, v noci. Avšak, všetkého veľa škodí. Aj keď sa muži vyhýbajú prehnane ambicióznym a samostatným ženám, ich protipól tiež nevítajú s nadšením. Muži jednoducho nemajú radi nesamostatné a partnerom posadnuté ženy. Nebuďte mu neustále v pätách a nevyžadujte prílišnú pozornosť, pretože sa začne dusiť a odlákate si ho. Takéto správanie nemajú predsa rady ani ženy, je obmedzujúce a láska či úcta týmto spôsobom veľmi ľahko vyprchá.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 07:43