unsplash.com
StoryEditor

Chceli by ste sa znovu zamilovať do vášho partnera? Poradíme vám, ako získať stratenú iskru do vášho vzťahu

21.12.2021, 14:00
Vzťahy
Môže sa stať, že svoju polovičku milujete, ale už nie ste zamilovaný. Chýba vám totiž iskra, ktorú ste mali na začiatku vzťahu. Nie je to nezvyčajné, práveže naopak, stáva sa to. Dobrou správou je, že sa dá získať späť.

Byť realista

Na začiatku je veľmi dôležité, aby ste si uvedomili, že musíte byť realista. Určite by ste sa radi vrátili do dní ,keď ste sa prvýkrát stretli a nemohli ste bez seba vydržať ani minútu. Váš život bol však vtedy úplne iný. Nemali ste deti, stresujúcu prácu a na vašom partnerovi ste nevideli nič zlé. To znamená, že sa už k tomu nemôžete vrátiť, pretože viete viac o svojom partnerovi, viac o tom, aké je to byť s ním v dlhodobom vzťahu. Ak si uvedomíte tieto normálne životné zmeny, môžete sa začať snažiť získať iskru, ktorá sa stratila.

Nemyslite len na negatíva

Aj keď by ste mali byť realistický, čo sa týka súčasnosti a začiatku vášho vzťahu, avšak musíte sa sústrediť na to pozitívne. Práve vlastnosti kvôli, ktorým ste sa zamilovali do svojho partnera, by vám v tom mali pomôcť. Áno, môže sa stať, že sa zameriavate poväčšine na tie horšie, ale verte neverte, tie dobré tam stále sú. Je totiž veľmi jednoduché vryť si do pamäti len tie negatíva, ale mali by ste sa z tohto kolobehu dostať. Môžete si urobiť nepísaný zoznam, kde sa začnete sústrediť na veci, ktoré vám pomohli pri zamilovaní sa alebo, ktoré ste počas vzťahu objavili. Môžete sa verejne začať chváliť s úžasnými vlastnosťami, ktoré má váš partner, ale nie nasilu. Dajte jemu a sebe jasne najavo, že to myslíte vážne. Tým, že si ich budete pripomínať, začnete pomaly odstraňovať z hlavy tie zlé.

Urobte niečo nové alebo bláznivé

Vedci zistili, že páry, ktoré spolu začali robiť niečo nové a vzrušujúce, sa cítili vo vzťahu lepšie ako tie, ktoré zostali pri rutine a všedných aktivitách. Je úžasné, čo dokáže to, keď vo vzťahu posuniete hranice svojho pohodlia. Preto by ste sa mali zamerať na niečo nové a zábavné, nie len príjemné. Odvezte sa na horskej dráhe, lyžujte, cestujte, choďte na turistiku alebo sa spolu naučte liezť po skalách. Dokonca, ak spolu začnete v niektorých aktivitách fyzicky súťažiť, hladina dopamínu stúpne, čo  znamená, že sa vzrušíte a môžete pocítiť jemné motýle v bruchu.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 16:49