unsplash.com
StoryEditor

Chceli by ste sa znovu zamilovať do vášho partnera? Poradíme vám, ako získať stratenú iskru do vášho vzťahu

21.12.2021, 14:00
Vzťahy
Môže sa stať, že svoju polovičku milujete, ale už nie ste zamilovaný. Chýba vám totiž iskra, ktorú ste mali na začiatku vzťahu. Nie je to nezvyčajné, práveže naopak, stáva sa to. Dobrou správou je, že sa dá získať späť.

Dotyk je základom iskry

Vo vzťahu by ste sa mali navzájom dotýkať. Mnoho párov totiž po čase skĺzne do rutiny, kedy sa bráni bozkávaniu, dotyku alebo držaniu sa navzájom, kým nemajú chuť na sex a čas. Avšak je to veľká chyba, pretože práve láskavým dotykom sa v tele zvyšujú hormóny, ktoré spôsobujú dobrú náladu. Začnite svojho partnera objímať, držte sa s ním za ruky alebo sa s dotykom začnite hrať. Šepkajte mu do ucha sladké veci, buďte zvodní. Prejav náklonnosti je totiž spôsob, ako sa milovať celý deň aj mimo spálne. Hovorí sa, že sex je ihriskom manželstva, pretože zábava pri ňom dokáže rozvíriť oheň. Nemusíte sa však venovať sexuálnej akrobacii, len sa začať baviť a vzrušovať.

Konverzáciou k vzrušeniu

Trávite veľa času čítaním myšlienok svojho partnera alebo nezáujmom? Obmedzte to, pretože ak budete otvorení a čestní, môže vás to viac zblížiť. Opýtajte sa partnera, čo potrebuje, ako sa cíti, čo by rád robil, ale samozrejme, musí to tak začať robiť aj druhá strana. Cieľom je, aby ste sa viac navzájom videli a naďalej spoznávali. Otvorená a príjemná konverzácia vedie totiž k väčšiemu vzrušeniu. Nemusíte sa však rozprávať len o vážnych veciach, neraz zábava a bezstarostný smiech je ten, ktorý vám pomôže pri pozdvihnutí nálady a opätovnom spojení. Nič nie je predsa viac sexi ako usmiaty a šťastný partner.

Sústrediť sa na seba

Najdôležitejšie je napokon začať sa sústrediť najmä na seba. Možno by ste radi niekam vypadli, odbehli maratón či skúsili inú prácu. Urobte to, pretože, keď milujete seba a svoj život, do vzťahu vnášate viac energie a záujmu. Keď sa totiž staráte o svoje vlastné potreby a venujete sa tomu, čo vás baví, stanete sa menej predvídateľným a pre svojho partnera zaujímavejším. Je to obojstranné, keď sa budete rozvíjať vy, budete sebavedomejší a váš vzťah bude úspešný. Získať späť stratenú iskru možno nie je také zložité, ako ste si mysleli. Hlavné je chcieť a naplno sa tomu oddať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 05:59