pexels.com
StoryEditor

Trávite veľa času sami doma a riešite neustále konflikty či hádky? Poradíme vám ako im včas predísť

12.12.2021, 13:00
Vzťahy
Určite si občas vo vzťahu predstavujete spoločne strávené chvíle inak. Bez konfliktov, nedorozumení a stresu. Ako zabrániť vzniku hádky a ako ju včas ukončiť?

Tón hlasu je dôležitý

Nejde o to, čo hovoríte, ale ako to hovoríte. Áno, tón hlasu je veľmi dôležitý. Ak totiž použijete nesprávny tón, ukončíte komunikáciu, ktorá sa zmení na hádku. Ak však použijete správny tón hlasu, otvoríte tým konverzáciu, kde sa partner nebude cítiť nepríjemne. Čiže nepoužívajte krik, sarkazmus a zbytočné podráždenie v hlase. Hovorte v normálnej výške a tempe. Medzi myšlienkami robte pauzu, aby mal partner čas na ich spracovanie. Konverzácia v neutrálnom tóne predstavuje dlhú cestu k vyhýbaniu sa hádkam vo vzťahu.

Počúvajte sa navzájom

Aj keď vám to možno niekedy nejde, počúvanie hrá dôležitú úlohu pri komunikácii s partnerom.  Je potrebné, aby ste využili túto silu hlbokého počúvania, čím sa dokážete najlepšie naučiť, ako sa k hádke nedostať. Pri komunikácii vypnite televízor, odložte telefón, aby ste sa vyhli možnému rozptýleniu. Ak budete pritom dodržovať očný kontakt či prikyvovať, partner bude vedieť, že ho počúvate. Dôležité je aj pýtať sa. Ukážete tým záujem a chcete danú vec vyriešiť.

Dá sa hádka ovládať?

Dobrá komunikácia je základom každého úspešného vzťahu. Ak ukážete naozajstnú snahu, budete odmenený v podobe intimity, vášne a bezpodmienečnej lásky. Napriek vášmu úsiliu sa môže občas stať, že nedokážete hádku ovládnuť. Každý sme predsa len človek. Avšak teraz už viete spôsoby, akými sa môžete riadiť, pokiaľ to bude možné. Nie je to vždy ľahké, ale stojí to za to.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 05:19