vzťahyunsplash.com
StoryEditor

Dôvera je základom každého vzťahu. Ako ju obnoviť voči partnerovi, ktorý nás už raz sklamal?

08.12.2021, 17:00
Vzťahy
Dôvera vo vzťahu je veľmi dôležitá a pre každého môže znamenať niečo iné. Jej prejavom môže byť bezpečie, oddanosť vzťahu oboch strán či rešpekt a vzájomná podpora. Ak sa však raz dôvera pokazí, je ťažké ju dostať naspäť.

Nestrácať čas v minulosti

Pri budovaní dôvery je podstatné aj to, že nebudete minulosť otvárať v budúcich hádkach. Zároveň je možné, že budete chcieť kontrolovať svojho partnera, aby ste sa uistili, že vás znovu nezradí. Ak sa však zostanete v takýchto obavách, dôveru nebudete schopní obnoviť. Nezabudnite, už keď sa raz rozhodnete dať druhú šancu, dávate ju aj sebe a svojim myšlienkam.

Nečakať zmeny okamžite

Porozprávali ste sa a viete pôvod zlyhania partnera, no stále nie ste pripravení sa s tým vyrovnať. Je to úplne normálne, pretože zmieriť sa so zradou, ktorá narušila dôveru môže chvíľku trvať. Môže to trvať niekoľko dní, týždňov či mesiacov, nikto vám to však nepovie, presne. Všetko však závisí na vás a vašom partnerovi.

Naučiť sa veriť v seba

Nie je podstatné len obnoviť dôveru vo vzťahu, ale aj sami v seba. Možno ste na pochybách, neustále sa trápite a nedávate priestor vašim reálnym pocitom. Ak sa totiž naučíte dôverovať svojim emocionálnym potrebám, ktoré máte, dokážete načúvať vlastným inštinktom, ktoré sa snažia mnohé napovedať. Ak viete, že si váš partner zaslúži druhú šancu, dajte mu ju. Ak však cítite opak, nebojte sa urobiť krok, ktorý môže mnoho vecí vyriešiť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 06:51