pexels.com
StoryEditor

Nenápadné maličkosti ako zabijaci vzťahu: Tomuto sa vyhnite oblúkom

18.10.2021, 18:00
Vzťahy
Drobné maličkosti, ktoré môžu časom zničiť vzťah. Tomuto by ste sa mali jednoznačne vyvarovať.

MINULOSŤ

Nemali by ste si na oči vyhadzovať nič, čo ste sa už kedysi rozhodli na dobro vyriešiť. Každý z nás má niečo odžité aj pred vzťahom, čo sa súčasnému partnerovi nemusí pozdávať. Napriek tomu ste sa mu o tom rozhodli povedať a zdôveriť a on sa rozhodol byť s vami. Preto by ste nemali vyčítať jeden druhému nič z minulosti, ani pri hádke. 

NERIEŠENIE PROBLÉMOV

Komunikácia je kľúčom k fungujúcemu a spokojnému vzťahu. S partnerom by ste mali komunikovať o všetkom, vrátane toho, čo vás trápi. Je lepšie povedať si veci na rovinu, aj keď sú negatívne, potom sa môže vo vás nakopiť hnev a tlak a jeden z vás vybuchne. Je lepšie nemávať nad problémami rukou, hlavne nad takými, ktoré viete vyriešiť v priebehu pár minút. 

VZŤAHOVAČNOSŤ

Netreba všetko, čo vám partner povie, brať smrteľne vážne. Už poznáte jeden druhého a viete ako to myslí. Treba sa nad vecami vedieť povzniesť, vzťahovačnosť je tichým zabijakom vzťahu, váš partner má potom pocit, že si musí dávať pozor na to, čo a kedy hovorí. Niekedy to povie s nadsádzkou a uštipačne, doťahovanie sa medzi partnermi je úplne normálne a nemusíte brať všetko z negatívnej stránky. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 18:44