PRÍPRAVA: 20 MINÚT & PEČENIE: 25 MINÚT
POTREBUJEME NA 20 TARTALETIEK:
250 g ovsených vločiek (s klíčkami)
50 g nasekaných mandlí
štipku soli
1 ČL vanilkového extraktu
1 ČL mletej škorice
130 g medu alebo agánového sirupu
100 g masla
150 g kvalitnej čokolády na varenie
100 g masla
0,5 dl smotany na šľahanie
POSTUP:
Rúru predhrejeme na 165 °C. V hrnci rozpustíme maslo s medom, vanilkou, škoricou a soľou. Ešte teplú hmotu premiešame so zmesou vločiek a mandlí. Pripravíme si pekáč na pečenie mini mafinov a do každej z formičiek lyžičkou nanesieme vzniknuté vločkové cesto tak, aby bolo rovnomerne na dne aj na stranách. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 20 ‒ 25 minút. Po upečení tartaletky necháme vychladnúť a polievkovou lyžicou naplníme ešte teplou čokoládou. Tú vytvoríme vo vodnom kúpeli rozpúšťaním čokolády, masla a riadnym premiešaním so smotanou. Po tom, čo čokoláda v tartaletkách stuhne, uložíme na každú jednu čerstvú jahodu so stopkou.
MŇAM! :-) My sme ich tiež vyskúšali a preto je náš TIP - na vrch dajte čokoľvek, čo vám chutí! :-)