archív hotela borovica
StoryEditor

Kto by nemal rád cheesecake? Pripravte ho konečne aj doma podľa jednoduchého receptu od šéfkuchára!

19.05.2017, 17:00
Recepty a tipy
Na prípravu jednoduchý, pritom extrémne chutný dezert má množstvo variácií. Záleží od sezóny, podľa toho aké druhy ovocia sú práve k dispozícii alebo chuťových preferencií.

 Niekto má radšej karamelové alebo vanilkové príchute. S horúcich dňoch osviežia kombinácia s limetou alebo mangom. Tomáš Lazoň, šéfkuchár Wellness Hotela Borovica na Štrbskom Plese vsadil na čučoriedky. Vyskúšajte ako chutí jeho Cheesecake.

 Cheesecake s čučoriedkovým mascarpone

Na 4 porcie potrebujeme.

Suroviny: 100 g maslové sušienky, 100 g maslo, 100 g vlašské orechy, 5 PL kryštálový cukor, 100 ml šľahačková smotana, 200 g mascarpone, 100 g mrazené čučoriedky, 5 PL vanilkový cukor

Postup: Maslové sušienky spolu s vlašskými orechmi rozkutrujeme. Pridáme roztopené maslo, kryštáľový cukor a vypracujeme cesto. Cesto roztlačíme do tortovej formy a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť. Mascarpone, šľahačkovú smotanu spolu s vanilkovým cukrom vyšľaháme na hladký krém. Pridáme rozmixované čučoriedky. Krém vylejeme do formy s upečeným, vychladnutým cestom a necháme stuhnúť.

archív hotela borovica

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 08:25