pexels.com
StoryEditor

Bezlepkový pomarančový koláč. Sladké pečenie bez múky!

11.05.2017, 06:00
Recepty a tipy
Ste celiatik alebo máte bezlepkovú diétu? Choďte na sladkosti zdravo a jednoducho. Vyskúšajte osviežujúci bezlepkový koláč bez jediného gramu múky, ktorý chutí fantasticky!

POTREBUJEME NA 1 KOLÁČ:

2 malé pomaranče v biokvalite

200 g zmäknutého masla

200 g krupicového cukru + 1 PL na polevu

3 veľké vajcia

250 g mletých mandlí

120 g instantnej polenty

1 ČL bezlepkového prášku do pečiva

soľ

hrsť mandľových lupienkov

ovocie na ozdobenie – ríbezle alebo maliny

POSTUP:

Rúru predhrejeme na 170 °C a ­formu vyložíme papierom na pečenie. Z ­jedného pomaranča nastrúhame kôru ostrou škrabkou, z ­druhého jemným strúhadlom. Z ­oboch vymačkáme šťavu. Maslo vyšľaháme s­ cukrom, prišľaháme vajcia, jemne nastrúhanú kôru, dve lyžice šťavy, mandle, polentu, prášok do pečiva a­ štipku soli.

Cesto preložíme do formy, uhladíme a ­pečieme asi 40 minút. V ­malej rajnici rozmiešame zvyšnú šťavu, na rezance nakrájanú kôru, pridáme lyžicu cukru, štyri lyžice vody a ­uvaríme na miernom plameni na hustý sirup. Upečený koláč poprepichujeme špajdľou, polejeme sirupom a ­ozdobíme mandľovými lupienkami a ­ovocím.

Dobrú chuť!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. august 2022 06:30