Grand Hotel River Park
StoryEditor

Jedli ste už brzlík? Jaroslav Žídek vám ho rád pripraví!

07.04.2017, 07:10
Recepty a tipy
Nechce sa vám variť? Choďte sa najesť do dobrej reštaurácie a ochutnajte niečo netradičné. Napríklad u známeho šéfkuchára Žídeka.

O kuchároch je známe, že doma varia málokedy. Ako je to u vás?

Keď som doma, tak veľmi rád manželke pomáham s varením. Ona sa stará o domácnosť a varí stále. Tak si rada oddýchne a ja to mám ešte ku všetkému rýchlo šup hotové :-)

Čo Vám od nej najviac chutí?

Domáca strava a klasické hotovky.

Aké je Vaše obľúbené jedlo?

Nemám také žiadne. Nechcem sa v tomto nijako vyhraňovať. Raz mám chuť na jedno a inokedy na druhé. Ja mám rád všetko, ale naša domáca kuchyňa je mi najbližšia.

Grand Hotel River Park, Bratislava

Brzlík s cícerom a cibuľou od Jaroslava Žídeka:

Brzlík cca 500g (teľacia žľaza)

Cícer 200g

Tahini 2 lyžice

Cibuľa 4 ks

Lievikovec sušený 50g

Teľací demi glace 2dcl

Bobkový list 2ks

Biele korenie

Soľ

Maslo

Postup:

Brzlík namočíme do vody s ľadom na cca 8 hodín a vodu každú hodinu meníme. Potom vložíme brzlík do studenej vody. Pridáme cibuľu, petržlen, bobkový list, celé biele korenie a trocha osolíme. Privedieme do varu a necháme ešte cca 3 minúty variť. Vyberieme z vody, zaťažíme a šokovo schladíme. Potom očistíme od blán a naporciujeme. Cícer necháme namočený cez noc. Zlejeme vodu a potom uvaríme do mäkka. Rozmixujeme a pridáme tahini. Dochutíme soľou a korením. Cibuľu pečieme v alobale so soľou tak, aby sme v strede dosiahli teplotu 92˚C. Schladíme ju a potom očistíme a vylúpneme pekné listy. Zvyšok pokrájame na kocky. Lievikovec namočíme do vody a uvaríme. Pri podávaní ogrilujeme brzlík na masle a podávame s cícerovým pyré, cibuľou a s demi glace s lievikovcom.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 11:17