O kuchároch je známe, že doma varia málokedy. Ako je to u vás?
Keď som doma, tak veľmi rád manželke pomáham s varením. Ona sa stará o domácnosť a varí stále. Tak si rada oddýchne a ja to mám ešte ku všetkému rýchlo šup hotové :-)
Čo Vám od nej najviac chutí?
Domáca strava a klasické hotovky.
Aké je Vaše obľúbené jedlo?
Nemám také žiadne. Nechcem sa v tomto nijako vyhraňovať. Raz mám chuť na jedno a inokedy na druhé. Ja mám rád všetko, ale naša domáca kuchyňa je mi najbližšia.
Brzlík s cícerom a cibuľou od Jaroslava Žídeka:
Brzlík cca 500g (teľacia žľaza)
Cícer 200g
Tahini 2 lyžice
Cibuľa 4 ks
Lievikovec sušený 50g
Teľací demi glace 2dcl
Bobkový list 2ks
Biele korenie
Soľ
Maslo
Postup:
Brzlík namočíme do vody s ľadom na cca 8 hodín a vodu každú hodinu meníme. Potom vložíme brzlík do studenej vody. Pridáme cibuľu, petržlen, bobkový list, celé biele korenie a trocha osolíme. Privedieme do varu a necháme ešte cca 3 minúty variť. Vyberieme z vody, zaťažíme a šokovo schladíme. Potom očistíme od blán a naporciujeme. Cícer necháme namočený cez noc. Zlejeme vodu a potom uvaríme do mäkka. Rozmixujeme a pridáme tahini. Dochutíme soľou a korením. Cibuľu pečieme v alobale so soľou tak, aby sme v strede dosiahli teplotu 92˚C. Schladíme ju a potom očistíme a vylúpneme pekné listy. Zvyšok pokrájame na kocky. Lievikovec namočíme do vody a uvaríme. Pri podávaní ogrilujeme brzlík na masle a podávame s cícerovým pyré, cibuľou a s demi glace s lievikovcom.