Šetrite na tých správnych miestach.pexels
StoryEditor

Dávajú vám septembrové výdavky zabrať? Stále viete na niektorých miestach ušetriť

18.09.2023, 14:00
Recepty a tipy

September dá nejednej domácnosti finančne poriadne zabrať. Školské potreby, krúžky a množstvo rôznych poplatkov. Nuž, je na čase trošku okresať výdavky a ušetriť na tých správnych miestach. S najväčšou pravdepodobnosťou je ešte stále priestor na zlepšenie a eliminovanie výdavkov.

Nakupujte s rozumom

Začnite už pri samotnom nakupovaní. Urobte si zoznam potravín, ktoré budete potrebovať do vašej najbližšej návštevy obchodu. Pripravte si s deťmi plán, čo budú chcieť na raňaky či desiatu a podľa tohto plánu pridávajte potraviny do nákupného košíka. Vyhnete sa tak plytvaniu a nespotrebovaným potravinám, ktoré napokon skončia v koši.

Čo chladnička dala

Snažte sa za každých okolností využiť všetky suroviny, ktoré doma máte. Nerobte si príliš veľké zásoby. Stratíte prehľad o tom čo máte a čo vám naopak chýba. Zostala vám ryža? Pridajte k nej zeleninu, vajíčko a chutnú a hlavne teplú večeru máte pripravenú za pár minút. Ak zemiaky chvíľu orestujete  na panvičke a pridáte k ním rozšľahané vajíčko, do piatich minút si pochutnáte na omelete. Hľadajte recepty a cesty, ako variť zo zvyškov a nebežať hneď do obchodu pre ďalšie suroviny, ktoré vlastne ani nepotrebujete.

Zabudnite na reštaurácie

Ešte stále zostávame pri jedle, pretože to tvorí vo väčšine slovenských domácností najväčšiu položku. Ak máte pocit, že vaša peňaženka zíva prázdnotou, na nejaký čas zabudnite na reštaurácie, meníčka či donášku jedál. Varte si sami. Nielen že ušetríte, ale svojmu telu doprajete kvalitnú domácu stravu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 06:17