Šetrite na tých správnych miestach.pexels
StoryEditor

Dávajú vám septembrové výdavky zabrať? Stále viete na niektorých miestach ušetriť

18.09.2023, 14:00
Recepty a tipy

September dá nejednej domácnosti finančne poriadne zabrať. Školské potreby, krúžky a množstvo rôznych poplatkov. Nuž, je na čase trošku okresať výdavky a ušetriť na tých správnych miestach. S najväčšou pravdepodobnosťou je ešte stále priestor na zlepšenie a eliminovanie výdavkov.

Elektrina

To, že malými krokmi na elektrine ušetríte sa možno hneď na vašom účte neodrazí, no z dlhodobého hľadiska určite áno. Nenechávajte zbytočne zasvietené, vyberajte zo zásuviek nabíjačky či spotrebiče, ktoré ťahajú elektrický prúd aj napriek tomu, že sú vypnuté, alebo ich práve nepoužívate. Vymeňte obyčajné žiarovky za úsporné. Rovnako pristupujte aj k pitnej vode a šetriť  ňou učte aj svoje deti.

Druhá šanca

Dajte oblečeniu druhú šancu. Predajte, alebo posuňte ďalej oblečenie, ktoré už nechcete, prípadne z neho vaše ratolesti vyrástli. Je mnoho aplikácii cez ktoré sa dajú takéto veci predať, aj keď len za symbolické ceny. Ale viete ako sa hovorí: babka k babce... Skúste sa poobzerať po second handoch či rôznych portáloch, na ktorých sa oblečenie predáva. Najmä ak máte zálusk na nejaký kúsok, ktorý podlieha móde a aktuálnym trendom. To isté sa dá aplikovať aj na hračky či športové potreby akými sú bicykle, korčule, kolobežky a podobne. Naozaj nie je nutné, aby ste mali za každú cenu všetko nové. Aj na takýchto maličkostiach dokážete ušetriť nemalé peniaze.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. máj 2024 07:59