Paprika plnená bylinkovou quinoou.dreamstime
StoryEditor

Papriky plnené bylinkovou quinoou. Zdravé, ľahké a chutné s jednoduchou prípravou

19.08.2023, 10:00
Recepty a tipy

Quinoa je bohatá na vlákninu a navyše má nízky glykemický index, takže je ideálna pre tých, ktorí chcú schudnúť a stravovať sa zdravo. Skúste napríklad túto variáciu na plnené papriky. Nutričná hodnota na jdnu porciu je len 412 kalórii.

POSTUP

  1. V hrnci krátko opečieme quinú na lyžicu rozohriateho oleja. Potom ju zalejeme 400 ml vody, osolíme, priklopíme pokrievkou a pozvoľna varíme 15 až 20 minút. Uvarenú quinú necháme vychladnúť.
  2. V miske zmiešame kôru a šťavu z citróna s octom a zvyšným olejom. Mätu s petržlenovou vňaťou nasekáme najemno, jarnú cibuľku a čili papričky očistíme a pokrájame na drobné kolieska. Mandle opražíme nasucho v panvici. Quinu premiešame s dresingom, bylinkami, cibuľkou, mandľami a papričkou.
  3. Papriky umyjeme, osušíme, osolíme, vložíme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 ° C asi 15 minút. Potom ich necháme vychladnúť a odrežeme vrchné časti (pokrievky).
  4. Vnútro paprik zbavíme semienok a naplníme quinoou. Priklopíme odrezanými vrškami a dáme znova do pekáča. Pridáme umyté paradajky, bazalku, trochu cukru, soľ a korenie. Pečieme pri 180 ° C asi 10 minút.

Ingrediencie na DVE porcie

100 g ramov quinoi

1,5 lyžičky oleja

soľ

0,5 lyžičky citrónovej kôry

1,50 lyžičky vinného octu

0,50 hrsti mätových lístkov

0,50 hrsti petržlenu

2 ks jarnej cibulky

1,5 ks chilli papričky

25 gramov rozdrvených mandlí

2 ks farebnej papriky

200 gramov cherry paradajok

0,5 hrste lístkov bazalky

trstinový cukor podľa chuti

čerstvo mleté farebné korenie

 

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 22:54