POSTUP
- V hrnci krátko opečieme quinú na lyžicu rozohriateho oleja. Potom ju zalejeme 400 ml vody, osolíme, priklopíme pokrievkou a pozvoľna varíme 15 až 20 minút. Uvarenú quinú necháme vychladnúť.
- V miske zmiešame kôru a šťavu z citróna s octom a zvyšným olejom. Mätu s petržlenovou vňaťou nasekáme najemno, jarnú cibuľku a čili papričky očistíme a pokrájame na drobné kolieska. Mandle opražíme nasucho v panvici. Quinu premiešame s dresingom, bylinkami, cibuľkou, mandľami a papričkou.
- Papriky umyjeme, osušíme, osolíme, vložíme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 ° C asi 15 minút. Potom ich necháme vychladnúť a odrežeme vrchné časti (pokrievky).
- Vnútro paprik zbavíme semienok a naplníme quinoou. Priklopíme odrezanými vrškami a dáme znova do pekáča. Pridáme umyté paradajky, bazalku, trochu cukru, soľ a korenie. Pečieme pri 180 ° C asi 10 minút.
Ingrediencie na DVE porcie
100 g ramov quinoi
1,5 lyžičky oleja
soľ
0,5 lyžičky citrónovej kôry
1,50 lyžičky vinného octu
0,50 hrsti mätových lístkov
0,50 hrsti petržlenu
2 ks jarnej cibulky
1,5 ks chilli papričky
25 gramov rozdrvených mandlí
2 ks farebnej papriky
200 gramov cherry paradajok
0,5 hrste lístkov bazalky
trstinový cukor podľa chuti
čerstvo mleté farebné korenie