Pečeňovú paštétu máte pripravenú za pár minút.dreamstime
StoryEditor

Hľadáte recept na dokonalú paštétu? Nech sa páči, takto ju pripravíte za pár minút

03.04.2023, 10:00
Recepty a tipy

Už rozmýšľate nad veľkonočným menu? Určite chcete ulahodiť celej rodine, ktorá sa stretne pri sviatočnom stole. Niektorí volia klasiku v podobe zemiakového šalátu a rezňa. Iní radi vyskúšajú aj iné slávnostné jedlá.

Ak hľadáte vhodné predjedlo, alebo niečo na čom si pochutnáte aj počas dňa, stavte na túto lahodnú paštétu. Jej prípravu zvládne každý a nezaberie vám viac ako pár minút.

Príprava

Na paštétu budete potrebovať 400 gramov pečienok. Kuracie, morčacie, kačacie, vyberte si podľa toho, ktoré máte najradšej. Orestujte ich na veľkej lyžici ghee masla. Keď budú hotové vložte ich do misy a pridajte k ním, ešte kým sú horúce, 110 gramov masla. Počkajte, kým sa maslo v pečienkach rozpustí, nemusí byť úplne tekuté a pridajte 100 ml šľahačkovej smotany, soľ, čerstvo namleté čierne korenie a pokojne pridajte aj trošku ľubovoľného alkoholu ako whisky, rum, prípadne brandy, alebo červené víno.

Takto postupujte

Všetky ingrediencie premiešajte a následne rozmixujte do hladka pomocou ponorného mixéra. Ak by bola paštéta príliš tuhá, pridajte ešte trošku smotany, alebo alkoholu. S tým však naozaj opatrne, aby konzistencia nebola príliš riedka. Keď je paštéta hotová, preložte ju do misky v ktorej ju budete servírovať a zalejte ju horúcim tekutým maslom. Skladujte v chladničke.

Servírovanie

Paštétu podávajte vychladenú s opečeným chlebom, prípadne s toustom zapečeným v rúre s plátkom masla. Pomyselnou čerešničkou, v tomto prípade na paštéte, bude brusnicový džem, ktorým paštétu jemne doladíte. Bude to pastva nie len pre vaše chuťové poháriky, ale aj pre oči.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 01:50