
Púpavový med ma blahodarne účinky na celý tráviaci trakt vrátane žalúdka, pankreasu a čriev. Rovnako pozitívne pôsobí aj pri respiračných problémoch. Tento lahodný med si pridávajte do čaju, ale tiež do kaší, alebo si ho vychutnajte po lyžičkách ako zdravú sladkosť.
Ingrediencie
Poďme na to
Púpavové kvety dajte do hrnca spolu s nakrájaným citrónom. Citrón použite aj so šupkou, práve preto je dôležité, aby bol čistý a ideálne v bio. Zalejte všetko vodou a priveďte do varu. Varte pár minút, odstavte zo sporáka a nechajte prikryté odpočívať aspoň jeden deň. Po uplynutí tohto času pripravený roztok preceďte cez sitko a následne aj cez gázu. Pridajte cukor a varte na miernom ohni zhruba jeden a pol až dve hodinky, aby ste získali požadovanú konzistenciu.
A na záver...
Nakoniec dajte ešte horúci med do fliaš, poriadne uzatvorte a položte hore dnom. Takto nechajte poháre až do úplného vychladnutia odpočívať pod utierkou. Takto pripravený med vám vydrží až kým ho nezjete.