Omáčky dodajú jedlám fantastickú chuť.pexels
StoryEditor

Dodajte mäsu tú správnu chuť vďaka omáčkam. Budete potrebovať len tri ingrediencie

16.03.2023, 15:00
Recepty a tipy

Chcete dodať vášmu mäsitému jedlu tú správnu chuť a šmrnc? Zárukou sú lahodné omáčky, ktoré zvládne bez obáv každá gazdiná. Dokonca aj tá menej zručná. Ak navyše nebudete potrebovať viac ako tri ingrediencie, budete sa na samotnú prípravu dokonca tešiť.

Vôbec sa nemusíte trápiť zdĺhavými receptami, v niektorých prípadoch naozaj stačí ak svoje jedlo doladíte omáčkou.

Omáčka so zeleným korením

Ak ste fanúšikom pikantných omáčok, potom rozhodne musíte vyskúšať túto výraznú omáčku. V prvom rade si rozdrvte jednu lyžicu celého zeleného korenia. Pokiaľ máte radi pikantné, pokojne dajte aj viac. Ak nemáte mažiar, dajte korenie do mikroténového sáčku a podrvte ho pomocou tĺčika na mäso. Následne si na masle speňte cesnak, pridajte drvené korenie a chvíľu restujte, aby sa uvoľnila vôňa z oboch ingrediencií. Zalejte 33 percentnou smotanou na šľahanie, pridajte soľ a redukujte na požadovanú hustotu. Na záver pridajte ešte plátok masla na zjemnenie omáčky.

image

Správny výber omáčky dodá mäsovým jedlám tú správnu chuť.

pexels

Hríbová omáčka

Hríby s mäsom jednoducho ladia. S bravčovou panenkou či kuracími prsami bude chutiť absolútne fantasticky práve hríbová omáčka. Ak nemáte po ruke dubáky, použite šampiňóny. Jednu menšiu šalotku nakrájajte na drobné kocky a restujte kým nebude úplne prepečená. Pridajte hríby a restujte zhruba päť minút. Osoľte a okoreňte podľa chuti a zalejte smotanou na šľahanie a pridajte 3 polievkové lyžice kyslej smotany. Skvelú chuť omáčke dodá aj 100 gramov strúhaného parmezánu a štipka muškátového orieška. Omáčku nechajte prevrieť a podávajte.

image

Hríbová omáčka je fantastická nie len k mäsu.

pexels

Cibuľová omáčka

Pri príprave tejto omáčky sa ozbrojte okuliarmi, pretože pri množstve cibule ktorú budete krájať ich budete potrebovať. Cibuľu nakrájajte a dajte do hlbšieho hrnčeka opekať na masle do ktorého pridáte kvapku olivového oleja, aby sa rýchlo neprepaľovalo, prípadne ju robte na ghee masle. Keď bude cibuľka prepražená, podlejte ju červeným vínom a nechajte redukovať asi päť minút. Pridajte sladkú smotanu, soľ, korenie a všetko spolu rozmixujte do hladka a pokojne aj prepasírujte, aby bola omáčka skutočne jemná.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 21:00