Nápoj z ovsených vločiek je rovnako výživný ako vločky samotné.dreamstime
StoryEditor

Nápoj z ovsených vločiek je pre vaše zdravie rovnako prospešný ako samotné vločky

13.03.2023, 10:00
Recepty a tipy

Ovsené vločky netreba nijako obzvlášť predstavovať. Poznáte ich čisté aj ochutené, klasické aj bez lepku. Sú zdrojom vitamínov, minerálov ale tiež vlákniny. Chutia skvele v jogurte, ale lahodná kaša z ovsených vločiek na raňajky vás doslova nabije energiou na celé doobedie.

Vedeli ste však, že si môžete z vločiek pripraviť aj nápoj, ktorý je rovnako výživný? Jeho príprava vám nezaberie viac ako pár minút a váš organizmus ako aj trávenie sa takejto vzpruhe poteší.

Ako na to?

Nápoj je najlepšie pripraviť si vždy čerstvý a nechať ho odpočívať aspoň 12 hodín. Najviac z neho vyťažíte ak ho budete piť nalačno hneď po prebudení. Večer si zalejte pol šálky ovsených vločiek dvoma šálkami horúcej vody a nechajte odpočívať. Ráno pred konzumáciou nápoj preceďte cez husté sitko, prípadne cez gázu a vypite. Chuť je trošku zemitá, no nie je vyslovene nepríjemná. Určite si však na ňom nepochutnáte ako na kaši s medom a ovocím. Ak budete nápoj piť denne, už po pár dňoch pocítite pozitívne účinky na vašom trávení. No to ani zďaleka nie je všetko, pretože sa to rovnako odrazí aj na vašej pleti.

Vločky na každý deň

Vločky by ste mali mať na tanieri každý deň a to nie len vtedy keď máte problém s trávením či vyprázdňovaním. Spôsobov ako ich konzumovať je mnoho. Vločky svojou chuťou nie sú vôbec výrazné, no aj napriek tomu ich mnoho ľudí neobľubuje a majú problém ich zjesť. Práve tí ocenia možno práve ovsený nápoj. Sú však aj iné možnosti ako ich do jedál „prepašovať“. Ak sa chystáte robiť fašírky alebo zeleninové placky, pridajte do nich vločky namiesto múky, alebo dajte polovičnú dávku múky a zvyšok doplňte vločkami. Pripravte si z nich snack, ktorý si môžete zobrať so sebou na olovrant či desiatu. Budete potrebovať dva dozreté banány, ktoré pretlačíte vidličkou a pridáte pár lyžíc ovsených vločiek, nasekané oriešky, hrozienka a štipku škorice. Všetko premiešajte a na plech vystlaný papierom na pečenie robte menšie placky. Pečte pri teplote 180°C do zlatista. Ak obľubujete smoothie nápoje, potom do nich nezabudnite pridať okrem ovocia aj vločky. V nápoji ich takmer nebudete cítiť, no budete vďaka ním dlhšie sýti. 

image

Ovsené vločky by ste mali konzumovať denne.

pexels
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 11:33