Toto sú najlepšie recepty na netradičné vianočné punče.dreamstime
StoryEditor

Jablčný, brusnicový či mandarínkový: Pripravte si spolu s nami netradičné, no chutné vianočné punče

14.12.2022, 19:00
Recepty a tipy

Najkrajšie sviatky sú už čoskoro za dverami a okrem vianočného stromčeka, nakupovania darčekov a zapaľovania sviečok na adventnom venci k nim nepochybne patrí aj vianočný punč. Ten si viete vychutnať na trhoch, ale môžete si ho uvariť aj samy doma. Aby boli tieto sviatky ešte o niečo viac výnimočnejšie, pripravili sme si pre vás recepty na netradičné vianočné punče, ktoré ulahodia vašim chuťovým bunkám.

Čo by to boli Vianoce bez chutného punču? Veď predsa, jeho nádherná vôňa je tak silná, že neprevonia len celý váš domov, ale vytvorí skutočnú atmosféru blížiacich sa sviatkov. Túžite si ho pripraviť samy doma? Dajte si tento rok záväzok, že zabudnete na jeho tradičnú verziu a vyskúšate niečo nové. Toto sú najlepšie recepty na netradičné vianočné punče, ktoré zahrejú telo aj dušu.

Mandarínkový punč

Budete potrebovať:

500 ml jablkovej šťavy

500 ml mandarínkového čaju

Biele víno

7 mandarínok

3 PL zázvoru s vodkou v mede

500 ml vody

Badián

Klinčeky

Celá škorica

Citrónový cukor

Postup: Najprv si pripravte mandarínkový čaj. Dve vrecká čaju zalejte 400 ml vriacej vody a nechajte lúhovať približne 10 minút. Víno, jablkovú šťavu, zvyšnú vodu a mandarínkový čaj nalejte do hrnca. Pridajte badián, klinčeky, škoricu, cukor a zázvor v mede. Túto zmes varte na miernom ohni asi 15 minút. Podávajte s nakrájanými mandarínkami.

image

Mandarínkový punč

dreamstime

Jablčný punč

Budete potrebovať:

500 ml jablkovej šťavy

Biele víno

500 ml vody

Badián

Celá škorica

Klinčeky

3 jablká

3 PL medu

Citrónový cukor

Postup: Do hrnca s vodou nalejte víno a jablkovú šťavu. Pridajte badián, škoricu, klinčeky a citrónový cukor. Nakrájajte jablká na menšie kúsky a pridajte do zmesi. Varte 15 minút a pred podávaním oslaďte punč medom.

 

Pokračovanie na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 00:04