Netradičný toast, ktorým prekvapíte.Kulinární studio MAFRA
StoryEditor

Pripravte si túto jednoduchú delikatesu. Francúzsky toast vo vajíčku

25.11.2022, 11:54
Recepty a tipy

Kto by nemal rád chleba vo vajíčku. Je to skvelý pomocník, keď už pečívo stráca svoju sviežosť. Lenže tento obyčajný chlieb dokážete vyšperkovať na dychberúci toast. Porcia má odhadom 490 kcal. Chustojí za to!

  • 2 ks vajec
  • 70 ml 12% smotany
  • 2 lyžice zakysanej smotany
  • 0,5 lyžičky dijonskej horčice
  • 25 g jemne nastrúhaného tvrdého syra
  • čerstvo mleté čierne korenie 
  • 4 plátky bieleho toastového chleba
  • olej na vyprážanie
  • 1 list šalátu a rukolu

 

1. Vajcia rozklepneme do misky, prilejeme smotanu a rozšľaháme vidličkou.

 

2. Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, nastrúhaným syrom a štipkou korenia. Zmesou potrieme pripravené toastové chleby a vždy dva k sebe pritlačíme.

 

3. Zahrejeme olej v panvici. Pripravené toastové chleby namočíme do vaječnej zmesi. Necháme ich ľahko nasiaknuť a potom ich vložíme do zahriateho oleja. Opekáme ich z oboch strán dozlatista. Potom ich necháme odkvapkať na papierovej utierke.

 

4. Servírujeme s listami šalátu a lyžičkou kyslej smotany.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 06:55