- 2 ks vajec
- 70 ml 12% smotany
- 2 lyžice zakysanej smotany
- 0,5 lyžičky dijonskej horčice
- 25 g jemne nastrúhaného tvrdého syra
- čerstvo mleté čierne korenie
- 4 plátky bieleho toastového chleba
- olej na vyprážanie
- 1 list šalátu a rukolu
1. Vajcia rozklepneme do misky, prilejeme smotanu a rozšľaháme vidličkou.
2. Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, nastrúhaným syrom a štipkou korenia. Zmesou potrieme pripravené toastové chleby a vždy dva k sebe pritlačíme.
3. Zahrejeme olej v panvici. Pripravené toastové chleby namočíme do vaječnej zmesi. Necháme ich ľahko nasiaknuť a potom ich vložíme do zahriateho oleja. Opekáme ich z oboch strán dozlatista. Potom ich necháme odkvapkať na papierovej utierke.
4. Servírujeme s listami šalátu a lyžičkou kyslej smotany.