Sendviče vás super zasýtia a máte ich rýchlo hotové!Dreamstime
StoryEditor

Sendviče nielen na večeru. Ak sa vám nechce variť, pripravte si tri rýchle spôsoby

03.07.2022, 15:00
Recepty a tipy

Super zasýtia a sú plné skvelých prísad, ktoré spolu vytvoria skvelú chuť. Na také jedlo sa budú tešiť všetci!

Americký morčací

Suroviny na 4 porcie:

· 500 g morčacích pŕs

· soľ podľa chuti

· 2 lyžice balzamikového octu

· 2 lyžice sójovej omáčky

· 1 lyžica tabasca

· 150 g majonézy

· 100 g kečupu

· 8 plátkov slaniny

· 2 veľké bagety

· 3 paradajky

· 1 rímsky šalát

· 8 plátkov syra čedar

1. Očistené morčacie prsia osolíme, v miske zmiešame balzamikový ocot so sójovou omáčkou a s tabascom a mäso naložíme najlepšie cez noc. Mäso potom pečieme prikryté v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút, necháme vychladnúť a nakrájame na tenké plátky.

2. Majonézu zmiešame s kečupom a plátky slaniny opečieme nasucho na panvici na chrumkavo.

3. Bagety rozkrojíme a potom ich ešte pozdĺžne rozrežeme. Natrieme ich ochutenou majonézou a pridáme plátky morčacieho masa, plátky paradajok, šalát, plátky syra a slaninu. Hotový sendvič môžeme podávať so zeleninovým šalátom.

Chlebíky s vajíčkami

Suroviny na 4 porcie:

· 4 vajcia

· 2 lyžice majonézy

· 2 lyžice jemného kečupu

· 2 lyžice bieleho jogurtu

· ½ lyžičky omáčky čili

· mleté čierne korenie podľa chuti

· soľ podľa chuti

· 2 hrste klíčkov podľa chuti

· celozrnný chlieb

· 100 g cherry paradajok

1. Vajcia uvaríme natvrdo. V miske zmiešame majonézu s kečupom a jogurtom, pridáme trochu omáčky čili, okoreníme a osolíme. Klíčky umyjeme a necháme odkvapkať.

2. Chlieb nakrájame na plátky, cherry paradajky na mesiačiky, rovnako tak aj vajíčka. Plátok chleba potrieme pripraveným dipom, posypeme klíčkami, pridáme vajíčka, cherry paradajky a priklopíme ďalším plátkom chleba.

Sendvič s hovädzím mäskom

Suroviny na 4 porcie:

· 8 krajcov chleba

· 80 g masla

· 150 g majonézy

· 30 g omáčky čili

· 400 g hovädzieho pastrami (polotovar)

· 150 g nakladaných uhoriek

· 250 g kyslej kapusty

· žerucha

1. Krajce chleba potrieme maslom a dáme opiecť pod gril na chrumkavo.

2. Na štyri plátky chleba potom rozotrieme majonézu zmiešanú s omáčkou čili. Na ňu naskladáme plátky hovädzieho mäsa pastrami a poprekladáme plátkami kyslých uhoriek.

3. Navrch dáme vrstvu kyslej kapusty a posypeme žeruchou. Priklopíme zvyšnými plátkami chleba a podávame.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 11:09