
Potrebujeme:
3 malé liatinové panvičky alebo formu na pečenie s vyberateľným dnom a priemerom 22 cm, plech na pečenie
Suroviny:
110g hladkej múky, 40g strúhaného kokosu, 50g trstinového cukru, 70g jemných ovsených vločiek, 85g roztopeného masla, 2 vajíčka, 1 lyžička prášku do pečiva, 400g nátierky z čerstvého syra, 80g práškového cukru, 20g škrobu, 80g kyslej smotany, 50g plátkov mandlí, 200g čučoriedok
Postup:
V miske si zmiešame múku, strúhaný kokos, cukor, vločky a prášok do pečiva. Prilejeme roztopené maslo a vajíčko a všetko to poriadne premiešame, aby nám vznikla textúra mrveničky. Nátierku z čerstvého syra zmiešame s cukrom a kyslou smotanou. Pridáme vajíčko a škrob, vymiešame do hladka. Do pripravených liatinových panvičiek navrstvíme cesto a poriadne ho utlačíme lyžicou a vyrovnáme. Pridáme vrstvu krému a dôkladne ju rozotreme až ku okrajom. Posypeme čerstvými čučoriedkami a na vrch namrvíme zvyšné cesto. Hotové panvičky poukladáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňoch približne 25 až 30 minút. Približne 10 minút pred dopečením cheesecakov vyberieme plech z rúry a posypeme mandľami. Dáme dopiecť na zvyšných 10 minút. Dobrú chuť!