receptykulinarium.sk
StoryEditor

Uvarte si niečo tradičné: Pripravte si plnené papriky v paradajkovej omáčke

27.08.2021, 10:00
Recepty a tipy
Pripravte si pre zmenu niečo slovenské, tradičné. Plnenou paprikou nikdy nič nepokazíte!

Potrebujeme:

sitko

Suroviny:

500g mletého mäsa, 2 kusy staršieho pečiva, 200ml mlieka, morská soľ, čierne korenie, 4 strúčiky cesnaku, štipka sušeného majoránu, štipka mletej sladkej papriky, 1 vajce, 7 paprík (rôznych farieb), 2 lyžice rastlinného oleja, 1 cibuľa, 3 bobkové listy, 5 gulôčok nového korenia, 5 gulôčok celého čierneho korenia, 450g paradajok, 2 lyžice paradjkového pretlaku, cca 1l slepačieho vývaru

Postup:

Staršie pečivo si nakrájame na menšie kúsky a namočíme do mlieka. Následne ho poriadne vyžmýkame a zmiešame ho vo väčšej mise spolu s mletým mäsom. Zmes osolíme, okoreníme a pridáme nakrájané strúčiky cesnaku, majorán, sladkú mletú papriku a jedno vajce. Celú zmes poriadne opäť dôkladne premiešame. Papriky umyjeme, očistíme a odrežeme vrch so stopkou. Každú papriku naplníme mäsovou zmesou až po vrch a prikryjeme odrezaným vrchom so stopkou. V hrnci si rozpálime rastlinný olej a orestujeme na ňom na drobno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Pridáme bobkový list, gulôčky obidvoch korení a premiešame. Následne pridáme na kocky nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme a vylejeme k tomu paradajkový pretlak. Podlejeme vývarom a krátko dusíme. Do omáčky už len vložíme papriky, ktoré pečieme v nezakrytom hrnci v predhriatej rúre na 180 stupňoch cca 45 minút. Omáčku si po upečení prepasírujeme cez sitko a môžeme podávať. Ideálne s knedľou!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 04:22