Stracciatella
2 banány
polka lyžičky vanilkového prášku
3 lyžice drvených kakaových bôbov
1 lyžica vlašských orechov
Olúpané banány nakrájame na kúsky a dáme zmraziť, ako uvádzajú lidovky.cz. Pred mixovaním necháme 10 minút odstáť pri izbovej teplote. Potom vložíme do mixéra, pridáme vanilkový prášok, polovicu množstva kakaových bôbov a zmixujeme zmrzlinu. Hotovú zmrzlinu ihneď podávame ozdobenú drvenými kakaovými bôbmi, čokoládovou polevou a sekanými orechmi.
Černicová zmrzlina
2 banány
1 hrnček černíc
6 datlí vopred namočených
pár černíc na zdobenie
Olúpané banány nakrájame na kúsky a dáme spolu s černicami zmraziť. Pred mixovaním necháme v pokojovej teplote 10 minút odstáť. Datle scedíme a nakrájame na menšie kúsky. Všetky prísady dáme do vysokootáčkového mixéra a zmixujeme. Podávame ihneď.
Banánovo - jahodová
2 banány
1 hrnček jahôd
jahody na ozdobenie
Olúpané banány nakrájame na kúsky. Umyté jahody odstopkujeme a väčšie rozkrojíme na polovice. Ovocie dáme zmraziť do mrazničky. Na výrobu zmrzliny sme zapli vysokootáčkový mixér. Pred mixovaním je dobré nechať zmrazené banány a jahody v izbovej teplote asi 10 minút odstáť. Hotovú zmrzlinu ozdobíme kúskom čerstvej jahody a ihneď podávame - topí sa veľmi rýchlo. Pred mixovaním pre zjemnenie chuti môžeme pridať aj trochu para orechov alebo vopred namočených kešu. Zmrzlina má potom viac "mliečnu chuť". Možností, ako ju upraviť je veľa. Namiesto jahôd môžeme použiť aj maliny alebo oboje.
Recepty pochádzajú z raw kuchárky Variť, či nevariť? 108 najlepších receptov z kurzov živej stravy.