
Potrebujeme:
zapekaciu misu s rozmerzmi cca 18x22cm
Suroviny:
olivový olej, cesnak, 100g cherry paradajok, morská soľ, čierne korenie, 250g čerstvého špenátu, 250g mascarpone, 2 lyžice kyslej smotany, 1 vajce, 2 veľké batáty, 2 veľké zemiaky, 200g strúhanej mozarelly
Postup:
Cesnak si očistíme, opečieme ho na panvici s olivovým olejom a pridáme osolené a okorenené cherry paradajky. Trošku neskôr pridáme čerstvý špenát a necháme ho spariť. Hotový špenát s paradajkami nakrájame na menšie kúsky. Vo veľkej miske zmiešame mascarpone, kyslú smotanu, vajce a morskú soľ. Pridáme hotový špenát s paradajkami a celé to poriadne premiešame. Dno zapekacej misy si vytrieme olivovým olejom a na striedačku doň naukladáme plátky jedného batátu a zemiaka. Na zemiaky vylejeme pripravenú zmes a posypeme polovicou strúhanej mozarelly. Postup opäť opakujeme až kým minieme všetky suroviny. Pečieme v rúre vyhriatej na cca 170 stupňov 40 až 45 minút. Dobrú chuť!