unsplash.com
StoryEditor

Chutné, rýchle a potrebujete len zopár surovín! Pripravte si špenátové zapečené zemiaky s batátmi

04.08.2021, 13:00
Recepty a tipy
Pripravte si chutný recept so špenátovými zapečenými zemiakmi.

Potrebujeme:

zapekaciu misu s rozmerzmi cca 18x22cm

Suroviny:

olivový olej, cesnak, 100g cherry paradajok, morská soľ, čierne korenie, 250g čerstvého špenátu, 250g mascarpone, 2 lyžice kyslej smotany, 1 vajce, 2 veľké batáty, 2 veľké zemiaky, 200g strúhanej mozarelly

Postup:

Cesnak si očistíme, opečieme ho na panvici s olivovým olejom a pridáme osolené a okorenené cherry paradajky. Trošku neskôr pridáme čerstvý špenát a necháme ho spariť. Hotový špenát s paradajkami nakrájame na menšie kúsky. Vo veľkej miske zmiešame mascarpone, kyslú smotanu, vajce a morskú soľ. Pridáme hotový špenát s paradajkami a celé to poriadne premiešame. Dno zapekacej misy si vytrieme olivovým olejom a na striedačku doň naukladáme plátky jedného batátu a zemiaka. Na zemiaky vylejeme pripravenú zmes a posypeme polovicou strúhanej mozarelly. Postup opäť opakujeme až kým minieme všetky suroviny. Pečieme v rúre vyhriatej na cca 170 stupňov 40 až 45 minút. Dobrú chuť!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. máj 2024 09:41