A o to viac, ak je alergický na lepok, alebo si stráži kilogramy. Ovocie s kávovou penou ho poteší a vy ho pritom zvládnete pripraviť do piatich minút, ako píše idnes.cz.
Bezlepkový dezert s ovocím
- 1 káva
- 2 lyžice cukru
- 3 žĺtky
- ovocie podľa chuti
Do menšieho hrnca nalejte jednu porciu čiernej kávy, pridajte dve lyžice cukru a krátko povarte.
Polovičku už vychladnutej kávy potom zmiešate s tromi vaječnými žĺtkami a pridajte zvyšnú kávu. "Zmes pozvoľna zospodu za stáleho miešania metličkou zahrievame a hlavne sa neponáhľame," radí šéfkuchár Radek Šubrt.
Nakoniec na tanier naskladajte ovocie: černice, čučoriedky, jahody, ananás. Našľahaný krém nalejte na ovocie a hore pridajte trochu mäty.