StoryEditor

Jednoduchý bezlepkový dezert, s ktorým navyše aj schudnete

22.11.2015, 13:45
Recepty a tipy
Každý hosť očakáva, že mu ponúknete kávu, ale keď pridáte sladký dezert s ovocím, bude milo prekvapený.

A o to viac, ak je alergický na lepok, alebo si stráži kilogramy. Ovocie s kávovou penou ho poteší a vy ho pritom zvládnete pripraviť do piatich minút, ako píše idnes.cz.

Bezlepkový dezert s ovocím

  • 1 káva
  • 2 lyžice cukru
  • 3 žĺtky
  • ovocie podľa chuti

Do menšieho hrnca nalejte jednu porciu čiernej kávy, pridajte dve lyžice cukru a krátko povarte.

Polovičku už vychladnutej kávy potom zmiešate s tromi vaječnými žĺtkami a pridajte zvyšnú kávu. "Zmes pozvoľna zospodu za stáleho miešania metličkou zahrievame a hlavne sa neponáhľame," radí šéfkuchár Radek Šubrt.

Nakoniec na tanier naskladajte ovocie: černice, čučoriedky, jahody, ananás. Našľahaný krém nalejte na ovocie a hore pridajte trochu mäty.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 09:00