Potrebujeme:
mixér, metličku, poháre na servírovanie, misku na vodný kúpeľ
Suroviny:
100g lieskových orechov, 150g horkej čokolády, 70ml mlieka, 300ml smotany na šľahanie, 6 lyžíc javorového sirupu, 2 lyžice medu, kakao
Postup:
Lieskové orechy opečieme na sucho v panvici na miernom ohni približne 10 minút. Necháme ich vychladnúť a dve lyžice orechov odoberieme, ktoré si odložíme na záverečnú posýpku. Ostatné lieskové orechy poriadne rozmixujeme. Pridáme dve lyžice javorového sirupu, med a opäť to celé rozmixujeme. Nakoniec pridáme aj mlieko. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Poháre na servírovanie ozdobne pokvapkáme po okrajoch tekutou čokoládou a vložíme ich do chladničky vychladiť. Orieškovú pastu zmiešame s rozpustenou čokoládou, smotanu na šľahanie dôkladne vyšľaháme a zriedime s čokoládovo orieškovou zmesou. Hotovou penou naplníme vychladené servírovacie poháre.
Servírovanie:
Penu polejeme zvyškom javorového sirupu, posypeme kakaom a ozdobíme nasekanými lieskovými orechami. Ak chcete, dezert nechajte ešte raz vychladiť a môžete podávať!