pexels.com
StoryEditor

Čokoládová pena s lieskovými orechami, na ktorú potrebujete len pár surovín. Budete sa zalizovať!

17.07.2021, 09:00
Recepty a tipy
Vyskúšajte si pripraviť vychladenú čokoládovú našľahanú penu s lieskovými orechami, jej chuť vás dokonalo očarí.

Potrebujeme:

mixér, metličku, poháre na servírovanie, misku na vodný kúpeľ

Suroviny:

100g lieskových orechov, 150g horkej čokolády, 70ml mlieka, 300ml smotany na šľahanie, 6 lyžíc javorového sirupu, 2 lyžice medu, kakao 

Postup:

Lieskové orechy opečieme na sucho v panvici na miernom ohni približne 10 minút. Necháme ich vychladnúť a dve lyžice orechov odoberieme, ktoré si odložíme na záverečnú posýpku. Ostatné lieskové orechy poriadne rozmixujeme. Pridáme dve lyžice javorového sirupu, med a opäť to celé rozmixujeme. Nakoniec pridáme aj mlieko. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Poháre na servírovanie ozdobne pokvapkáme po okrajoch tekutou čokoládou a vložíme ich do chladničky vychladiť. Orieškovú pastu zmiešame s rozpustenou čokoládou, smotanu na šľahanie dôkladne vyšľaháme a zriedime s čokoládovo orieškovou zmesou. Hotovou penou naplníme vychladené servírovacie poháre.

Servírovanie:

Penu polejeme zvyškom javorového sirupu, posypeme kakaom a ozdobíme nasekanými lieskovými orechami. Ak chcete, dezert nechajte ešte raz vychladiť a môžete podávať! 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 23:22