Klasický vývar je z času na čas dobré nahradiť chutným krémompexels
StoryEditor

Pripravte si lahodnú polievku: Vymeňte klasický kurací vývar za krémový

18.02.2023, 13:00
Recepty a tipy

Suroviny na vývar:

2l vody, 500g morčacích dielov na polievku, 1 cibuľa, 40g zeleru, 1 petržlen, 1 mrkva, 50g póru, 5 gulôčok nového korenia, 3 bobkové listy, 10 gulôčok čierneho korenia, čerstvá petržlenová vňať

Suroviny na polievku:

3 lyžice masla, 50g karfiolu, 1/2 lyžičky celej rasce, 50g mrkvy, 50g petržlenu, 50g zeleru, 1 cibuľa, morská soľ, čierne korenie, 3 lyžice hladkej múky, 100ml smotany na sľahanie, 40g polievkových rezancov, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

Do studenej vody položíme morčacie mäso, umytú a očistenú koreňovú zeleninu, korenie a varíme približne 2,5 hodiny. Hotový vývar precedíme a oberieme morčacie mäso. Do hrnca pridáme lyžicu masla a speníme ružičky karfiolu spolu s rascou do zlatista. Pridáme mrkvu, zeler, petržlen a cibuľu. Osolíme, podlejeme hotovým vývarom a 10 minút varíme. V menšom hrci roztopíme maslo a pridáme doň múku, ktorú za stáleho miešania pražíme do tmava. Zmäknutú zeleninu zahustíme maslovou zápražkou a necháme 20 minút povariť. Tesne pred dokončením prilejeme smotanu a pridáme obraté morčacie mäso. Nakoniec vložíme vopred uvarené rezance, osolíme, okoreníme a na vrch posypeme petržlenovú vňať.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 14:54