Suroviny na vývar:
2l vody, 500g morčacích dielov na polievku, 1 cibuľa, 40g zeleru, 1 petržlen, 1 mrkva, 50g póru, 5 gulôčok nového korenia, 3 bobkové listy, 10 gulôčok čierneho korenia, čerstvá petržlenová vňať
Suroviny na polievku:
3 lyžice masla, 50g karfiolu, 1/2 lyžičky celej rasce, 50g mrkvy, 50g petržlenu, 50g zeleru, 1 cibuľa, morská soľ, čierne korenie, 3 lyžice hladkej múky, 100ml smotany na sľahanie, 40g polievkových rezancov, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
Do studenej vody položíme morčacie mäso, umytú a očistenú koreňovú zeleninu, korenie a varíme približne 2,5 hodiny. Hotový vývar precedíme a oberieme morčacie mäso. Do hrnca pridáme lyžicu masla a speníme ružičky karfiolu spolu s rascou do zlatista. Pridáme mrkvu, zeler, petržlen a cibuľu. Osolíme, podlejeme hotovým vývarom a 10 minút varíme. V menšom hrci roztopíme maslo a pridáme doň múku, ktorú za stáleho miešania pražíme do tmava. Zmäknutú zeleninu zahustíme maslovou zápražkou a necháme 20 minút povariť. Tesne pred dokončením prilejeme smotanu a pridáme obraté morčacie mäso. Nakoniec vložíme vopred uvarené rezance, osolíme, okoreníme a na vrch posypeme petržlenovú vňať.