shutterstock
StoryEditor

Neviete čo na obed? Máme pre vás tip na zdravú a rýchlu dobrotu, ktorá vás okamžite zasýti

29.05.2021, 13:00
Recepty a tipy
Obed, ktorý budete mať do hodinky hotový, na vás zanechá dojem už do konca života. Garantujeme!

Na 4 porcie potrebujeme:
300 g mrazeného karfiolu
300 g mrazenej brokolice
250 g zemiakov
300 ml smotany
200 g šunky
1 vajce
soľ, korenie
štipka muškátového orieška
štipka karí korenia
100 g parmezánu
60 g strúhanky

1. Karfiol a brokolicu necháme pri izbovej teplote povoliť, aby bolo možné ich neskôr nakrájať. Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Krátko ich sparíme vo vriacej osolenej vode. Potom ich vložíme do misy a premiešame so smotanou.
2. Karfiol s brokolicou nakrájame na menšie kúsky a pridáme ich k zemiakom, primiešame tiež nakrájanú šunku. Osolíme, okoreníme, ochutíme muškátovým orieškom a karí korením.
3. Nakoniec k zmesi pridáme rozšľahané vajce a dôkladne premiešame. Zmes rozdelíme do menších zapekacích misiek alebo dáme do jednej väčšej zapekacej misy, posypeme nastrúhaným parmezánom a vložíme do rúry predhriatej na 200 °C. Pečieme 25 minút zakryté alobalom, ktorý potom odstránime a dopekáme ďalších 5 minút.
4. Strúhanku orestujeme nasucho v panvici, restujeme asi 8 minút. Zapečenú zmes môžeme podávať posypanú orestovanou strúhankou.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. november 2024 05:11