Potrebujete:
2 vajcia
200g múky
Trochu vody
Mrazený listový špenát
Olej
2 strúčiky cesnaku
1 krájané paradajky z plechovky
1 malá cibuľa
2 syr v črievku
1 šľahačková smotana 33%
Strúhaný syr
Postup:
Najprv si urobíme cesto. Môžete si v obchode kúpiť aj originál pláty na lasagne, ale domáce sú oveľa lepšie. V miske si vypracujeme cesto z vajec a múky. Cesto je veľmi pracné a ťažšie sa vaľká. Ak bude veľmi tuhé, pridajte trochu vody. Budeme potrebovať päť plátov. Cesto si rozdelíme na päť častí a rozvaľkáme ich na veľkosť misy, v ktorej budeme lasagne piecť. Medzitým si na panvici na oleji a cesnaku roztopíme a podusíme mrazený špenát. V ďalšej panvici si na cibuľke a oleji podusíme krájané paradajky. V malom hrnci si ešte musíme spraviť zálievku. Jednoducho doň nalejeme smotanu a syr v črievku, necháme roztopiť a zovrieť. Najdôležitejšie je aby sme si misu ešte ponatierali olejom aj kraje, aby nám neprihoreli. Prvý plát si dáme do misy. Je dobré ak je plát vždy o trošku väčší ako je spodok misy, ale nič sa nestane, ak nebude. Plát všade dobre popicháme vidličkou, aby sa potom ostatné suroviny dostali všade. Na prvý plát si dáme jednu časť zo špenátu. Na tento plát nalejeme trochu zo syrovej zálievky a nasypeme naň strúhaný syr. Navrch dáme ďalší plát a ten tiež popicháme. Dáme polovicu z pripravených paradajok, polejeme syrovou zálievkou a strúhaným syrom. Toto zopakujem ešte. Plát, špenát so syrom a zálievkou a takisto plát s paradajkami. Vrchný a posledný plát poriadne popicháme a zalejeme zálievkou. Na vrch si jej treba nechať čo najviac. Posypeme strúhaným syrom. Dáme piecť do rúry na 180 °C, cca na 40-45 minút. Budeme vidieť, keď sa cesto trochu nafúkne a syr navrchu zhnedne